loading
close
SON DAKİKALAR

'İktidar Sivas katliamcılarını mazlum ilan etti'

'İktidar Sivas katliamcılarını mazlum ilan etti'
Tarih: 01.07.2019 - 16:33
Kategori: Gündem

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, 2 Temmuz Sivas Katliamı nedeniyle yazılı bir basın açıklaması yaptı.

Alpay Antmen, 2 Temmuz 1993’te gerçekleşen katliamın üzerinden 26 yıl geçtiğini, Sivas katliamı davasının bir insanlık suçu davası olduğunu ve Sivas katliamı davasının büyük bölümünün AKP iktidarında yaşandığını kaydetti. “İktidar yakılanların hakkını değil, ateşe verenleri korudu kolladı” diyen CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen’in açıklamasından satır başları şu şekilde: 

"Aydınlarımızı yaktılar. Onların ışığı ve ateşi hala bizleri ve ülkemizi aydınlatıyor. Onları asla unutmayacağız. Ancak Sivas’ta aydınlarımızı yakanları ve onları koruyanları da unutmamalıyız.  Dava süreci boyunca yaşanan akıl almaz hukuksuzluklar karşısında tutum almayan iktidar, bu son derece uzun ve aksak yargılama sürecinde adil bir yargı ve aydınlanma sağlayıcı adımları atmaktan bilinçli olarak kaçınmış, suçu hukuken sabit mahkumları mazlum ilan etmiştir.  Oysa bu kadar açık bir köktendinci katliam, Cumhuriyet rejimine, laikliğe dönük saldırı sonucu ortaya çıkan insanlık suçu zaman aşımına uğratıldığında şimdiki Cumhurbaşkanı, dönemin de başbakanı Erdoğan hayırlı olsun demişti. Bu katliamı gerçekleştirenler o gün “Kahrolsun Laiklik”, “Şeriat isteriz” diye bağırıyorlardı. Bugün geldiğimiz noktada mantar gibi türeyen şeriat odakları ve ne neredeyse her yerde, kurumda saldırılan Laiklik devrimi gözler önündedir.

KATLİAMCILAR AKP DÖNEMİNDE KORUNDU

1 Mayıs 2005’de yeni TCY yürürlüğe girmişti.  Henüz yasa değişmeden 19 Kasım 2004’de TCY’nın 146/3. maddesinden hükümlü olan Sivas sanıkları, bu maddenin yeni yasada karşılığı olmadığı gerekçesi ile tahliye edildi. Katliamcılar, AKP'den önce olduğu gibi AKP döneminde de korunmuş, kollanmış ve yakalanmamıştır. Dönemin AKP sözcüsü zamanaşımı kararı sonrasında Sivas davası sanıklarının avukatlığını yapan isimleri savunmuş "Cinayet işleyeni savunan avukat cani mi?" demişti. Sivas Katliamı davası zamanaşımına uğrayınca demokratik hakkını kullanarak bu hukuksuzluğu protesto edenleri Akp iktidarı başkentin ortasında gaza boğmuştu. O günlere kadar Ankara’da bu şekilde yoğun biçimde ve şiddetli müdahale bile olmamıştı.  Buna ek olarak 6 Ağustos 2017 tarihinde Cumhuriyet Gazetesi’nde yer alan habere göre; 15 Temmuz darbe girişimi sonrası FETÖ'cü oldukları iddiasıyla gözaltına alınanlara yer bulunamayınca Sivas Katliamı sanıkları ve bazı mahkumları hücrelerden koğuşa yerleştirme kararı alınmıştı.  Yandaş Akit gazetesi konuyu 6 Ağustos 2017’de “Bakanlık mazlumlara duyarsız kalmadı" başlığıyla gördü. Bu mazlum denilen kişiler, Sivas'ta Madımak Otelinde aydınları yakmaktan hükümlüydü.

KATLİAM SANIKLARININ AVUKATLARI ÖDÜLLENDİRİLDİ

Yine bu iktidar döneminde katliam sanıklarının avukatları siyasette yükseltilmiş adeta ödüllendirilmiştir. Katliam sanıklarının avukatları, belediye başkanı, milletvekili ve bakan yapıldı. Sivas Katliamı Davası bir insanlık davasıdır. Elbet bir gün yeniden dava açılacak ve sorumlular, suçlular yargılanacak. Vicdanlarda zaten mahkum olmuş bu kişiler hukuk önünde de mutlaka hak ettiği cezaları alacak. Çünkü unutmuyoruz, ne yanan aydınlığı, ne yakan karanlığı ne de izleyen kötü elleri.

 

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları