loading
close
SON DAKİKALAR

‘İktidara boyun eğmeyeceğiz’

‘İktidara boyun eğmeyeceğiz’
Tarih: 11.02.2012 - 18:45
Kategori: Siyaset

Makine Mühendisleri Odası başkan adayı Zeki Arslan, odada yapılacak seçimlerde üyeleri oy vermeye çağırdı

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne (TMMOB) bağlı Makine Mühendisleri Odası İstanbul şubesi seçimleri, 21-22 Ocak tarihleri arasında Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Oditoryumu’nda gerçekleştirilecek. 

Seçimlerde “Demokrat Makine Mühendisleri” grubu Zeki Arslan, “Meslekte Birlik” grubu da Gürkan Özensoy başkanlığında yarışacak.

Seçimlerde meslektaşlarını seçimlere katılarak oy vermeye ve odaya sahip çıkmaya çağıran Zeki Arslan gazetemize yaptığı değerlendirmede, emekten yana politikalar doğrultusunda 42 yıllık geleceğe sahip çıkacaklarını belirtti. Gericiliğe, ırkçılığa, emperyalizme ve kapitalizme karşı bağımsız, demokratik, laik bir Türkiye için sonuna kadar mücadele edeceklerini belirten Arslan, “Üyelerin katılımının esas alınacağı yönetim biçimini uygulayacağız. Yurtseverlik ve demokratlık temel ilkesi, demokratik merkeziyetçi çalışma anlayışıyla sadece örgütlü üyesinden aldığı güçle ve örgütümüzün kendi iç dinamikleri ve hukukuyla oluşturulan tüzük, yönetmelik, gelenek ve ilkelere sahip çıkaracak çalışmalarını sürdürecektir” diye konuştu. 

Arslan, “AKP iktidarı, kamusal alanları piyasaya açmakta, kamu mallarını satmakta, bunlara karşı çıkarak emekten yana duruşundan ödün vermeyen meslek odalarının ve sendikaların sesini susturacak yöntemler uygulamaktadır. Biz bu seçimlerde siyasi iktidarın baskılarına karşı mesleği ve bilimsel çalışmaları korumak için adayız ve mücadelemiz bu yönde devam edecek” dedi.

Demokrat Makina Mühendisleri grubunun listesi şöyle: Zeki Arslan, Süleyman Solmaz, N. Cenk Cihangir, Osman Serter, Orhan Atilla, Remzi Çakmaklı ve Zafer Güzey.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları