loading
close
SON DAKİKALAR

İktidarın Böyle Bir Görevi mi Var?

İktidarın Böyle Bir Görevi mi Var?
Tarih: 11.02.2012 - 18:41
Kategori: Siyaset

İslamcı Yazardan Erdoğan’a: Özgürlüklerin Önünü Aç!

İlahiyatçı yazar İhsan Eliaçık, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın “Dindar gençlik yetiştirmek istiyoruz” sözlerine tepki gösterirken “Dindar gençlik yetiştirmeyi hedefliyoruz sözünü gayet totaliter buluyorum. İktidarların işi gençlik yetiştirmek veya halkı dönüştürmek değil; şartları değiştirmektir. Kapitalizme aptest aldırıyorlar” değerlendirmesini yaptı.

İktidarların özgürlüklerin önünü açmak, halkın çocuklarını kendi talepleri doğrultusunda yetiştirmesini sağlayacak ortam hazırlamak gibi görevleri olduğunu belirten Eliaçık, “Türkiye’de şartları değiştirmekte de başarısızlar. Şoför değişiyor ama araba aynı yöne gidiyor. Kapitalizme abdest aldırıyorlar” dedi. 

Muhafazakâr gazetelerde ABD’yi eleştiren tek cümle geçmediğini söyleyen Eliaçık, “Muhafazakârlar, bırakın dindar gençlik yetiştirmeyi var olan dindar gençliği mütaahhitleştirdiler. Kariyerist ve konformist oldu çoğu. Zenginleşme hevesine kapıldılar, mal, mülk rant peşinde koşuyorlar. İhale kapıp köşe dönme hevesi içine girdiler” diye konuştu.

28 Şubat sürecinde yerel bir gazete de köşe yazarı olduğunu belirten Eliaçık şunları söyledi: “28 Şubat’ta yaşadılarımızı şu an ulusalcı, Kürt ve kimi sol çevreler yaşıyor. İrticai törer örgütüne mensup olmak veya ona yardım ve yataklık etmekten yargılandım, uzun yıllar korku ve endişe içinde bırakıldık. Şimdi aynı şey tersine yaşanıyor. Artık buna bir son verilmeli, ortak iyiyi iktidar yapmaya çalışan bir yaklaşıma ihtiyaç var.”

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları