loading
close
SON DAKİKALAR

İlhan İrem, AKM'de düzenlenen tören sonrası son yolculuğuna uğurlanıyor

İlhan İrem, AKM'de düzenlenen tören sonrası son yolculuğuna uğurlanıyor
Tarih: 30.07.2022 - 11:30
Kategori: Yaşam

Türk pop müziğinin usta isimlerinden İlhan İrem, 67 yaşında 28 Temmuz 2022 tarihinde böbrek yetmezliği nedeniyle kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Eşi Hansu İrem ise vefat haberinin ardından eşinin üç vasiyeti olduğunu söyledi. İrem, "Tabutunun Türk bayrağına sarılmasını istemişti. Atatürk Kültür Merkezi’nde bir tören yapılmasını istiyordu. Bir diğer vasiyeti de Aşiyan Mezarlığı’nda toprağa verilmekti." demişti.

Bugün İlhan İrem için ilk rören vasiyeti üzerine AKM'ye Türk Bayrağına sarılmış naşının gelişi ile başladı. Törende İlhan İrem için hazırlanmış bir video yayınlandı, seveneleri konuşmalar yaptı. AKM'de düzenlenen tören sonrası İlhan İrem'in cenazesi Bebek Camii'nde kılınacak cenaze namazı sonrası vasiyeti üzerine Aşiyan mezarlığında toprağa verilecek.

İlhan İrem Kimdir?

İlhan İrem sanat yaşamı boyunca 6 kez Altın Plak olmak üzere pek çok ödül aldı. Aralarında Hey ve Ses de olmak üzere çeşitli dergi, gazete ve kurumlar tarafından pek çok kez "yılın erkek sanatçısı" ve "yılın sanatçısı" ödüllerine layık görüldü. Birçok şarkısı ve albümü çeşitli dergi, gazete ve kurumlar tarafından "yılın şarkısı/yılın albümü" seçildi.

Soyut resim çalışmaları yapan İlhan İrem zaman zaman kişisel resim sergileri açmış. Gazetelerde köşe yazıları yazmıştır.

Çağdaş bir ozan olarak kabul edilen İlhan İrem; eserlerine yansıttığı mistik, metafizik, doğaüstü ve tasavvufî çağrışımların bir sonucu olarak, kendine has bir izleyici kitlesine sahip idi.

İlhan İrem dünya görüşünü laik, demokratik, Kemalist ve anti-emperyalist olarak tanımlar, Yeşiller Partisi kurucu üyesidir.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları