loading
close
SON DAKİKALAR

Ilıcak'a, 1500 TL ceza

Ilıcak'a, 1500 TL ceza
Tarih: 19.06.2012 - 15:49
Kategori: Magazin

Twitter'da Demet Akalın'a hakaret ettiği iddia edilen Mehmet Ali Ilıcak'a 1500 TL ceza geldi...

Beykoz 1. Sulh Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya müşteki Demet Akalın ve sanık Ilıcak katılmadı. Akalın’ı temsilen avukatı Mahir Işıkay duruşmada yer aldı. Sanık Ilıcak'ın avukatı Alif Temek, söylenen sözlerin hakaret içermediğini belirterek müvekkilinin beraatine karar verilmesini istedi. Davada Demet Akalın’ı temsil eden avukat Mahir Işıkay da Ilıcak’ın hakaret ettiği gerekçesiyle cezalandırılmasını talep etti.

Iılıcak'a, hakaret suçundan 1500 TL ceza

Davayı karara bağlayan Mahkeme, sanık Mehmet Ali Ilıcak’ın Şarkıcı Demet Akalın’a hakaret suçunu işlediğini belirtti. Suçun işleniş biçimi ve Ilıcak’ın şahsi ve sosyal durumunu dikkate alan Mahkeme, sanığın 90 gün adli para cezası ile cezalandırılmasına karar verdi. Ilıcak’ın duruşmalardaki iyi halini göz önüne alan Mahkeme, cezayı 75 güne indirdi. Adli para cezasının günlüğünün 20 TL olduğunu belirten Mahkeme, Ilıcak’ın toplamda bin 500 TL adli para cezası ile cezalandırılmasına hükmetti. Cezanın taksitle ödenmesine yer olmadığını ifade eden Mahkeme, “Ilıcak’ın kişilik özelliği, yargılama sürecindeki tutum ve davranışları ile olaydan sonraki davranışları" nedeniyle hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi. Mahkeme ayrıca Ilıcak’ın 5 yıl sürecince “denetim süresine" tabi olmasına da hükmetti.

2 yıl hapsi isteniyordu

Beykoz Cumhuriyet Savcısı Faruk Yıldırım Ermerak tarafından hazırlanan 2 sayfalık iddianamede Demet Akalın’ın bir sosyal paylaşım sitesinde (twitter) yazdığı ‘Nihat’ı seviyorum kim ne derse desin" sözlerine Ilıcak’ın “Yeni bir enişte mi Nihat? Duymadım" şeklinde karşılık verdiği ifade ediliyor. Bunun üzerine Ilıcak ile Akalın arasında yazışmalar başladığı anlatılan iddianamede, Ilıcak’ın “Şırfıntı… Eşimi kirli diline pelesenk etme… Adını anmayacağım, kirlenmek istemiyorum. Unutma, sıçrayan pislik yıkamakla geçer ama pislik hep pislik kalır! Sıçradıkça gündem oluyorsun. Eşim Meyra’dan bu vesile ile özür diliyorum. Pırlanta yüreğini tertemiz hislerini bir şırfıntının pisliğine muhatap ettiğim için!" şeklinde sözler söylediği kaydediliyor. İddianamede Ilıcak’ın “hakaret" suçundan 3 aydan 2 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

Milliyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları