loading
close
SON DAKİKALAR

İlk kez görüntülendi!

İlk kez görüntülendi!
Tarih: 11.02.2012 - 20:45
Kategori: Bilim & Teknoloji

Hubble Uzay Teleskopu, komşu gökada Andromeda'nın merkezindeki 100 milyon Güneş kütlesi ağırlığındaki karadeliği görüntüledi.

Komşu yerel gökada grubundaki en büyük gökada olan ve çıplak gözle görülebilen tek gökada olan Andromeda'nın merkezindeki karadelik, merkezdeki mavi yıldız grubunun ortasında görülüyor. Gökada merkezinin görüntüsü, Hubble'ın gelişmiş araştırma kamerası ile mavi ve mor-ötesi dalga boylarında alınan birçok pozun birleştirilmesi ile oluşturuldu.

Uzmanlar, bu fotoğrafın incelemesini yaptıktan sonra, Mavi yıldız grubunun, kendisinden daha büyük olan Andromeda'nın çift çekirdeği tarafından sarılmış halde olduğunu açıkladı.

Gökbilimciler, genç yıldızların karadeliğin çekim alanın bu kadar derininde nasıl oluşmuş olabildiklerini ve böyle aşırı çevre koşulları içinde nasıl hayatta kalabildiklerini anlamaya çalışıyor.
 
NASA yetkilileri, karadeliği çevreleyen mavi yıldızların 200 milyon yıl kadar yaşı olabileceğini belirterke, anlık bir yıldız patlamasıyla oluşmuş olabileceği ihtimali üzerinde duruyor.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları