İlker Başbuğ için ittifak iddiası: 'Kanaat önderleri ve aşiret reisleriyle görüşüyor'

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un İYİ Parti ve Saadet Partisi ile bir seçim ittifakı içine gireceği, bunun için de kanaat önderleri ve aşiret reisleriyle görüştüğü iddiası gündeme geldi.
Gazeteci Nevzat Çiçek, CNN Türk'te katıldığı Gece Görüşü programında, İYİ Parti ve Saadet Partisi'nin ittifak yapması için İlker Başbuğ'un devrede olduğunu iddia etti.
Başbuğ'un Adıyaman'da kanaat önderleriyle bir takım temaslarda bulunduğunu öne süren Çiçek, "Saadet Partisi'nin AK Parti'ye yanaşmaması durumunda, İYİ Parti ile bir ittifak içerisine girebileceği ve İlker Başbuğ'un da bunun üzerine çalıştığı tahmin ediliyor" dedi.
Nevzat Çiçek, şu açıklamalarda bulundu:
"İlker Başbuğ Adıyaman'a gitmişti. Erdoğan ve Bahçeli çok sert tepki gösterdiler. Ben bu işin perde arkasını merak ettim acaba sadece Afrin üzerinden söylenen midir yoksa başka bir şey mi? Ben çok farklı bir bilgiye ulaştım. Başbuğ orada çeşitli illerin kanaat önderi ve aşiret reisleriyle görüşüyor. Sanırım Ankara'nın kulağına gelen kısım orası. Yani Afrin'den ziyade Başbuğ'un oradaki temaslarının neticesi… Başbuğ'un oradaki gezilerinde İYİ Parti'nin olduğu biliniyor. Saadet Partisi'nin AK Parti'ye yanaşmaması durumunda İyi Parti'yle bir ittifak içine girilebileceği tahmin ediliyor. Başbuğ'un da bunun üzerinde çalıştığıyla ilgili bir emare ortaya çıkıyor."
ÜYE YORUMLARI
Yorum YapFacebook Yorumları












