loading
close
SON DAKİKALAR

ILO üyesi ülkelerin AKP boykotu Meclis gündeminde

ILO üyesi ülkelerin AKP boykotu Meclis gündeminde
Tarih: 04.10.2017 - 13:51
Kategori: Gündem

TBMM Genel Kurulu'nda bir konuşan CHP'li Didem Engin, İstanbul'da gerçekleştirilen Uluslararası Çalışma Örgütü 10. Avrupa Bölge Toplantısı'nın üye ülkelerin Türkiye'yi boykot etmesine ilişkin açıklamada bulundu.

TBMM Genel Kurulu'nda bir konuşma yapan CHP İstanbul Milletvekili Didem Engin, İstanbul'da gerçekleştirilen Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) 10. Avrupa Bölge Toplantısı'nın üye ülkelerce Türkiye’de demokratik hak ve özgürlüklerin, hukukun üstünlüğünün yok edilmesi gibi gerekçelerle boykot edilmesine değindi.

BOYKOTUN GEREKÇESİ TÜRKİYE'DE HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNÜN YOK EDİLMESİ!

Didem Engin, toplantıya yönelik olarak Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu (ITUC) ve Avrupa Sendikalar Konfederasyonu (ETUC)’nun ortak girişimiyle Türkiye’de demokratik hak ve özgürlüklerin, hukukun üstünlüğünün yok edilmesi gibi gerekçelerle boykot başlatıldığını belirtti.

51 ÜYENİN YALNIZCA 4'Ü İSTANBUL'DA!

ILO'nun 10. Avrupa Bölge Toplantısı'na 51 üye ülkeden sadece Bosna Hersek, Azerbaycan, Kazakistan ve kısmi olarak Rusya katılıyor.

BÜTÜN DÜNYA AKP TÜRKİYE’SİNDEKİ DEMOKRASİNİN SEFALETİNİ GÖRÜYOR

Didem Engin, AKP yöneticilerine seslenerek "Şimdi siz bu boykotun kıymeti harbiyesi yoktur diyebilirsiniz. Türkiye’nin uluslararası arenada nasıl itibar ve prestij kaybettiğini, politikalarınızın ülkemize ve halkımıza nasıl ağır bedeller ödettiğini görmezden gelip, toplantıda kendiniz çalıp kendiniz oynayabilirsiniz. Ama unutmayınız ki, sizler kendiniz çalıp kendiniz oynadıkça, bütün dünya AKP Türkiye’sindeki demokrasinin sefaletini daha iyi görüyor ve daha iyi anlıyor" sözleri ile konuşmasını tamamladı.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları