loading
close
SON DAKİKALAR

İmambakır Üküş: YSK'nın geciktirdiği her gün provokatörlere uygun iklim yaratıyor

İmambakır Üküş: YSK'nın geciktirdiği her gün provokatörlere uygun iklim yaratıyor
Tarih: 23.04.2019 - 12:06
Kategori: Gündem

istanbulgercegi.com Genel Yayın Yönetmeni İmambakır Üküş, "YSK bir an kararını vermeli. Çubuk provokasyonu bunun önemini ve aciliyetini ortaya koydu. Milli iradeye saygı göstermeli. Millet sandıkta sözünü söylemiş durumda. Hemde 17 kez saydırarak" ifadelerini kullandı.

istanbulgercegi.com Genel Yayın Yönetmeni İmambakır Üküş, "YSK'nın her geciktirdiği gün provokatörlere uygun iklim yaratıyor. 7 Haziran'dan 1 Kasım'a giden süreç daha dün gibi. Birkaç oy uğruna ülkenin nasıl kan gölüne döndüğünü hep birlikte yaşadık. Türkiye'nin hızla seçim havasından çıkarak normalleşmesi gerekiyor. YSK süreci uzatmamalı" dedi.

İmambakır Üküş'ün Twitter hesabından yaptığı açıklamalar şöyle:

"AKP kendi MHP'den ve MHP'lileşmekten kurtaramazsa hem kendini hem Türkiye'yi ateşe atacak. AKP seçim sonuçlarıyla yüzleşme cesareti göstermelidir. Yoksa ANAP'tan beter bir son onu bekliyor. Daha seçim sonuçlarının etkisini hissetmiyor. Yakında büyük çözülme başlar. Sendikalarda başladı.

Her seçimde kazanmak için kendine mahkum ettirdi. Ama MHP BBP Hüdapar ittifakı bile AKP'yi kurtarmaya yetmiyor. MHP ile ittifak AKP için bataklık gibi. Hareket ettikçe batıyor battıkça çırpınıyor bu kez daha beter batıyor. Şimdi MHP AKP'yi tamamen ateşe atıyor. Çubuk'ta yaşanan budur.

Barajı geçemiyecek durumda olan MHP hem AKP sayesinde barajı geçti hemde iktidar ortağı oldu. Her durumda ve koşulda MHP'ye mahkum oldu. 16 Nisan referandumunda da durum böyle. MHP AKP'nin boynuna ipi geçirdi. Hareket kabiliyetini ortadan kaldırdı. Artık birinci parti olmak yetmiyor.

AKP MHP'lileşerek kaybediyor. AKP hem CHP'ye hem MHP'ye hem İYİ Partiye hem HDP'ye kaybetti. AKP kaybederken o cephede kazanan MHP oldu. Yerel seçim sonuçlarına bakın bunu net bir şekilde görebilirsiniz. Bu durumu 24 Haziran seçimlerinde de görebilirsiniz. MHP barajı geçemez durumdaydı.

YSK bir an önce kararını vermeli. Çubuk provokasyonu bunun önemini ve aciliyetini ortaya koydu. Milli iradeye saygı göstermeli. Millet sandıkta sözünü söylemiş durumda. Hemde 17 kez saydırarak. İstanbul'un tercihi @ekrem_imamoglu İstanbul'un başkanı @ekrem_imamoglu olmuştur. Bunu ilan etmeli.

YSK'nın her geciktirdiği gün provokatörlere uygun iklim yaratıyor. 7 Haziran'dan 1 Kasım'a giden süreç daha dün gibi. Birkaç oy uğruna ülkenin nasıl kan gölüne döndüğünü hep birlikte yaşadık. Türkiye'nin hızla seçim havasından çıkarak normalleşmesi gerekiyor. YSK süreci uzatmamalı.

Seçimlerin iptali için hiçbir maddi ve hukuki zemin yok. Zaten AKP'de bunu görüyor. AKP genel başkanı @RTErdogan açıklamaları da bu yönde. Türkiye seçim havasından çıkmalı diyor. MHP'nin ve kimi AKP'lilerin provokasyonlarının önüne geçmek için de YSK bir an önce kararını açıklamalı."

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları