loading
close
SON DAKİKALAR

İmamlardan çocuklara cinsel istismar

İmamlardan çocuklara cinsel istismar
Tarih: 17.12.2021 - 12:57
Kategori: Yurt

Erzurum’da Kuran kursunda yaşanan vakanın ardından 3 bölgede imamların çocukları cinsel istismara maruz bıraktığı ortaya çıktı. Müftülük ise hâlâ sessiz.

Erzurum’da son dönemde tek istismar vakasının Hacı Bahattin Evgi’de yaşanmadığı ortaya çıktı.

Erzurum Express’ten Sinan Özçaylak’ın haberine göre Dutçu Köyü imamı ağustos ayında cinsel istismar nedeniyle açığa alındı. Altıntepe köyü imamı da daha önce cinsel istismar suçlamasıyla geldiği köyde aynı fiili işlediği gerekçesiyle açığa alındı. Tortum ilçesinde de benzer bir olay yaşandı.

Özçaylak ayrıca müftülüğün sessizliğine dikkat çekerek şunları yazdı:

‘Daha anlatayım mı Müftü bey?’

"Hâlâ susmaya devam mı edeceksiniz? Susunca, konuşmayınca bu yaşananlar yaşanmamış mı sayılacak? Bakın herkes duydu. Şimdi size bir kez daha sormak istiyorum, cevap verip vermemeyi de vicdanınıza bırakıyorum.

Bu yatılı Kuran Kurslarında kimler nöbet tutuyor? Kurumlarda çalışanlar mı yoksa başkaları mı? Erzurum’da kaç tane Gönüllü Belletmen var? Bu Gönüllü Belletmenler, hangi kriterlere göre alınıyor? Bu adi fiili gerçekleştiren ve şu an tutuklu olan belletmeni kim neye göre işe başlattı? Gönüllü Belletmenler Kuran kurslarında çocuklarla birlikte aynı yatakhanede mi kalıyor? Bu Kuran kursları kimler tarafından denetleniyor? Hacı Bahattin Evgi Kuran kursundaki çocuklar tek tek uzman bir psikolog eşliğinde dinlendi mi? Yapılan idari soruşturmanın neticesinde bu kurumda görevli personel hakkında adli yargıya da başvuruldu mu?

Soruşturmanın neticesi ne? Başka kurslarda da duyulmasını istemediğiniz böyle olaylar yaşandı mı? Çocuklarımız emin ellerde diyebilir misiniz? Siz kendi çocuğunuzu gönül rahatlığıyla bu kurslara gönderebilir misiniz? Vicdanınız rahat mı?”

Erzurum milletvekillerine de seslenen Özçaylak şunları aktardı:

“Erzurum’da oy vererek vekil seçtiğimiz milletvekillerine birkaç sorum var. Müftü beyi arayıp bu olay nedir diye soranınız oldu mu? Özellikle bırakın Müftü Beyi, Diyanet İşleri Başkanına bu meseleyi sordunuz mu? Sorduysanız ne cevap aldınız?

Muhalefet milletvekilimiz attığınız tweet dışında başka bir girişimde bulunmayı düşünüyor musunuz? Mesela Diyanet İşleri Başkanlığı’na soru sormayı düşünüyor musunuz?”

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları