loading
close
SON DAKİKALAR

İmamoğlu duyurdu: Özel tiyatrolara destek verilecek

İmamoğlu duyurdu: Özel tiyatrolara destek verilecek
Tarih: 15.04.2021 - 11:58
Kategori: Yerel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), özel tiyatrolara destek projesini hayata geçiriyor.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, koronavirüs pandemisinin ekonomik olarak olumsuz etkilediği özel tiyatrolara destek için bir proje başlattıklarını duyurdu.

Sosyal medya hesabından bir video mesaj paylaşan İmamoğlu, "Pandemi sebebiyle zor günler geçiren tiyatrolara destek oluyoruz. Bu kadim şehirde perdeler hiç kapanmasın istiyoruz. Oyunlarını, İstanbullularla paylaşmak isteyen değerli tiyatro sanatçıları hemen başvurabilirler" dedi.

İmamoğlu video mesajında şunları kaydetti:
"İstanbul yüz yıllardır sanatın merkezi olmuş, sadece Türkiye'nin değil dünyanın en önemli festivalleri ve performansları şehrimizde hayat bulmuştur. Ancak pandemi nedeniyle uzunca süredir tiyatrolar seyircileriyle buluşamıyor. Ne yazık ki tiyatro sanatçılarımız büyük zoruluklar içinde yaşıyor. İBB olarak salgın döneminde zoır zamanlar geçiren özel tiyatrolarımıza önemli bir destek projesi başlatıyoruz. İstiyoruz ki kadim şehirde perdeler kapanmasın. İstiyoruz ki sanatçılarımız oyunlarını İBB'nin tahsis edeceği güvenli alanlarda veya dijital mecralarda sergileyebilsin. Bunun karşılık olarak da belediyelerimiz kendilerine destek olabilsin. Bu projeyle tiyatroya destek olabilirsek ne mutlu bize. Oyunlarını İstanbullullularla paylaşmak isteyen değerli tiyatro sanatçıları hemen sitemize girin ve kriterlerimize uygun şekilde başvurunuzu yapın. Güzel İstanbulumuzda alkış sesleri yeniden yükselsin."

Başvurular, https://forms.ibb.gov.tr/kultur/ adresinden yapılabilecek.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları