loading
close
SON DAKİKALAR

İmamoğlu: Haliç’ten beklentimiz çok fazla

İmamoğlu: Haliç’ten beklentimiz çok fazla
Tarih: 26.06.2021 - 16:49
Kategori: Yerel

İBB iştiraki Spor A.Ş.’nin, Unkapanı Köprüsü’nden Miniatürk’e kadar olan 4,5 kilometrelik parkurda düzenlediği “Haliç Kürek Yarışları”, kente heyecan katıp, izleyenlere görsel şölen yaşattı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki Spor A.Ş.’nin düzenlediği “Haliç Kürek Yarışları”, kente renkli anlar yaşattı. Farklı takımlarla yarışan 475 sporcu, muhteşem İstanbul manzarası eşliğinde, Unkapanı Köprüsü’nden Miniatürk önlerine kadar olan 4,5 kilometrelik mesafede kıran kırana mücadele verdi. “Büyükler”, “masterlar” ve “U-19” kategorilerinde yarışan takımlardan ilk 3’e girenler, madalya ve kupayla ödüllendirildi. Büyük Erkekler kategorisinde birinciliği elde Fenerbahçe B takımı ödülünü İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan, ikinci olan Fenerbahçe A takımı Kürek Federasyonu Başkanı İlhami İşseven’den, bronz madalya kazanan Şişecam Çayırova takımı da İBB Genel Sekreteri Can Akın Çağlar’dan aldı.

“HALİÇ’TEN BEKLENTİMİZ ÇOK FAZLA”

Madalya ve kupa töreni sonrasında konuşan İmamoğlu, “Haliç, tam da kürek sporuna uygun. Uzun bir süredir ara verilmişti. Bundan sonra çok hızlı bir şeklide güçlendireceğiz hem federasyonumuzla hem sporun diğer bileşen kurumlarıyla. Burada tarihi kulüplerin sporcularıyla, yöneticileriyle etkin bir hale getireceğiz. Haliç’ten beklentimiz çok fazla. Karşı taraftaki doğal yapının en güzel şeklide korunması hem o tarafta Sirkeci,-Alibeyköy tramvay hattının bitmesi hem de burada birçok müzenin devreye girecek olması; Haliç Tersanesi’nde çok değerli müzeler yapıyoruz. Bir de buradan, kürek başta olmak üzere, birtakım sporları etkin hale getirdik mi; gerçekten Haliç’in dünyaya hak ettiği biçimde anlatılacağı bir dönemi hep beraber başlatmış olacağız. Dilerim ki, çok yakın bir gelecekte olimpiyatların yapıldığı bir İstanbul’da, kürek yarışlarının da Haliç’te yapılmasını hayal ediyorum” ifadelerini kullandı.

İmamoğlu, etkinlik alanında bulunan tüm takımların sporcularıyla ve gönüllü ekiplerle tanışıp, sohbet etti. 

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları