loading
close
SON DAKİKALAR

İmamoğlu: İstanbul’daki mülteci nüfusu 2 milyonu aştı

İmamoğlu: İstanbul’daki mülteci nüfusu 2 milyonu aştı
Tarih: 30.09.2021 - 17:43
Kategori: Gündem

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP’nin düzenlediği, “Tarımsal Kalkınma Zirvesi”nde yaptığı konuşmada, "Zirve, belediyelerin ve üreticilerin birlikte neler başardıklarını ve neler başarabileceklerini bu güzel buluşmada ortaya koyacak" dedi.

CHP’nin düzenlediği, “Tarımsal Kalkınma Zirvesi”, Yenikapı’daki Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi’nde başladı. Zirvede, 160 CHP’li belediye ve 300 kooperatifle birlikte üreticiler de yer aldı. 30 Eylül ve 1-2 Ekim günlerinde gerçekleştirilecek zirvede, CHP’nin 2024-2028 yıllarındaki tarım politikaları vizyonu kamuoyuyla paylaşıldı.

Zirvenin açılış konuşmasını İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu yaptı.

İmamoğlu, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla başlattıkları zirve hazırlıklarının 6 ay önce başladığı bilgisini paylaştı. Zirvenin, son yıllarda yerel yönetim anlayışlarında yaşanan çok önemli bir değişimin en net ifadesi olduğunu vurgulayan İmamoğlu, “Tarımsal Kalkınma Zirvesi, bu belediyelerin ve üreticilerin birlikte neler başardıklarını ve neler başarabileceklerini bu güzel buluşmada ortaya koyacak. Bu zirvede paylaşılacak her fikir Türkiye’nin geleceğini ekilen sağlıklı tohumlardır” dedi.

İstanbul’un 16 milyonluk nüfusuyla Avrupa'nın en kalabalık metropolü olduğunu belirten İmamoğlu, sözü mülteci sorununa getirdi. İstanbul’daki mülteci nüfusunun 2 milyonu aştığı bilgisini aktaran İmamoğlu, “Böyle bir şehrin sorunlarını çözebilmek olağanüstü bir çaba gerektiriyor. Bunu da yapıyoruz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi bugün, aynı anda 10 farklı metro inşaatı yapan dünyadaki tek belediye. Ancak 10 değil, 100 metro da yapılsa eğer İstanbul'a yeni göç akınlarını önleyemezsek İstanbul'un ulaşım sorununa kalıcı bir çare bulmamız mümkün değildir” diye konuştu.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları