loading
close
SON DAKİKALAR

İmamoğlu, İstanbullulara Eminönü-Alibeyköy tramvayını inceleyecek

İmamoğlu, İstanbullulara Eminönü-Alibeyköy tramvayını inceleyecek
Tarih: 05.12.2019 - 10:56
Kategori: Yerel

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yapımı hızla süren Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı’nda saha gezisi yapacak ve basın mensuplarına çalışmalar hakkında bilgi verecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), yapımına Kasım 2016’da başlanan Eminönü-Eyüpsultan-Alibeyköy Tramvay Hattı’nda çalışmaları hızlandırdı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 6 Aralık Cuma günü saat 11:00’de basın mensuplarıyla hatta saha gezisi yaparak devam eden çalışmaları yerinde inceleyecek. İmamoğlu’na İBB Genel Sekreteri Yavuz Erkut ve diğer bürokratlar da eşlik edecek.

10,1 kilometrelik 14 istasyonlu raylı sistem tamamlandığında, saatte tek yönde 15 bin yolcu taşıyabilecek. Fatih ve Eyüpsultan ilçelerini kapsayan hat, Tarihi Yarımada’nın Haliç kıyısı boyunca devam ederek Eyüpsultan’a, oradan da İBB Alibeyköy Cep Otogarı’na uzanacak.

Tramvay hattında, Türkiye’de ilk kez uygulanan zeminden sürekli enerji besleme sistemi (catenery free) uygulanıyor. Katener tellerinin oluşturduğu görüntü kirliliğini ortadan kaldıracak olan sistem, iki ray arasına yerleştirilen üçüncü bir raydan taramvayın enerji almasına dayanıyor. Bu sayede araç tamamen elektronik bir sistem üzerinden kontrol de edilecek.

İstasyonlar:

Eminönü, Küçükpazar, Cibali, Fener, Balat, Ayvansaray, Feshane, Eyüpsultan Teleferik, Eyüpsultan Devlet Hastanesi, Silahtarağa Mahallesi, Üniversite, Alibeyköy Merkez, Alibeyköy Metro, Alibeyköy Cep Otogarı.

Entegrasyon


  • (T1)Kabataş-Bağcılar Tramvayı ve Şehir Hatları Eminönü vapur iskeleleri ile Eminönü İstasyonu’nda,
  • (M2)Hacıosman-Yenikapı Metro Hattı ile Küçükpazar İstasyonu’nda,
  • (TF2)Eyüpsultan-Piyer Loti Teleferik Hattı ile Eyüpsultan Teleferik İstasyonu’nda,
  • (M7)Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattı ile Alibeyköy Metro İstasyonu’nda,
  • Metrobüs Hattı ile Ayvansaray İstasyonu’nda entegrasyon sağlanmaktadır.
  • Eminönü, Fener, Balat, Ayvansaray ve Eyüp İskelelerinde deniz ulaşımı ile entegre olacak.

 

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları