loading
close
SON DAKİKALAR

İmamoğlu; 'O gece bir darbe yapılacaktı; O afişlerin asılması bile darbe hazırlığıydı'

İmamoğlu; 'O gece bir darbe yapılacaktı; O afişlerin asılması bile darbe hazırlığıydı'
Tarih: 10.04.2019 - 20:46
Kategori: Gündem

Kesin olmayan sonuçlara göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Halk TV, Tele 1 ve KRT ortak canlı yayınında açıklamalarda bulundu...

Ekrem İmamoğlu, AKP'li Mevlüt Uysal'ın özel kalem müdürünün ve Başakşehir Spor Kulübü yöneticilerinin de içinde olduğu toplamda 11 kişinin Büyükçekmece Kamiloba'da aynı eve taşındığını açıkladı ve "Bana söyleselerdi onlara ev bulurdum" dedi.

Kesin olmayan seçim sonuçlarına göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu, KRT, Halk TV ve TELE 1 ortak canlı yayınına konuk oldu.

İmamoğlu’nun konuşmasından satır başları şöyle;

Büyükçekmece benim komşu ilçem. Belediye Başkanı Hasan Akgün uzun yıllardır bir arada olduğumuz deneyimli bir belediye başkanı. Süreci canlı canlı takip ettim. Önce Büyükçekmece’yi biraz anlamak lazım. Büyükçekmece göç alan ilçelerden biri. Yılda 10-12 bin nüfusu artan ilçelerden birisi. Beylikdüzün’de biraz daha fazla 16-17 bin…

Bazen öyle açıklamalar duyuyorum ki kulaklarıma inanamıyorum. Dinledikçe insan verileri anlatmak konusunda bu kadar mı acemi? Bu kadar mı kötü niyetli olur insan diye düşünmekten alamıyorum kendimi.

Büyükçekmece’nin seçmen hareketlerinden bahsetmemiz lazım. Öyle bir bahsediyorlar ki sanki bir anda Büyükçekmece’de 20-25 bin seçmen hareketi olmuş gibi bir tarifle insanların zihinlerini bulandırmaya çalışıyorlar.

Seçim tarihi 7 Haziran 2015 seçmen sayısı 158 bin 611. 1 Kasım 2015, seçmen sayısı 161 bin 699. Arada 6 ay var. 6 ayda seçmen sayısı 3 binin biraz üzerinde seçmen sayısı artmış. Kullanılan oy 7 Haziran’da 135 bin 426. 1 Kasım’da 141 bin 811. Geçerli oy 7 Haziran’da 126 bin 069. 1 Kasım’da 139 bin 286.

Hemen bu yıla gelelim. 24 Haziran 2018’de Büyükçekmece’nin seçmen sayısı 172 bin 351. Kullanılan oy 151 bin 331. Geçerli oy 149 bin 138.

Deniyor ya 20 bin hareket, 25 bin hareket. Eğer doğru konuşuyor olsalar geçerli oyun 175 binlerde olması gerekiyor.

Yerel seçimlerde katılım düşüyor, geçerli oy 31 Mart’ta 144 bin 733.

YSK Başkanı çok net taşınmış oy ya da hayali oy diye bir şey yoktur diye açıklamaları var Şubat ayında.

Aynı nüfuslara sahip Sancaktepe’te ve Çekmeköy’de daha yoğun nüfus hareketleri var. Eğer dikkat çeken nüfus hareketleriyse.

İstanbul Milletvekili Özgür Karabat’ın bir takım verilerini söylemek istiyorum. Çok önemli.

Sözüm ona İBB Başkanı Sayın Uysal ve ne yazıkki sözüne çok güvendiğini söyleyen, aslında aldatıldığını ifade edeceğim Sayın Cumhurbaşanı’na burada tekrar güvenini kontrol etmesini önereceğim.

Sayın Uysal, hayali seçmenden bahsediyor. Ben de Sayın Karabat’ın tespitlerini size anlatacağım.

Bir kere iki tarihten size bahsedeceğim. 4 Ocak 2019’da seçmen kayıltları askıya çıkıyor. İtirazlar yapılıyor ve 18 Ocak 2019’da kesinleşiyor.

Çok enteresan Büyükçekmece’ye seçmen kaydırma noktasında iki ilçenin aktif olduğunu tespit ediyor Sayın Karabat. Bir tanesi Başakşehir. İkincisi Fatih. Biliyorsunuz Büyükçekmece adayı aynı zamanda bir önceki Başakşehir belediye başkanı. Masum olduğunu düşünelim. Bu süreçte özellikle 4 ismin Büyükçekmece’ye bağlı Kamiloba, Gümüş 1 sokakta no 12’de tam 11 kişi aynı adrese kayır yapılıyor. Bu 11 kişi arasındaki dikkat çekici 4 kişiyi Sayın Karanbat bana aktarıyor. Sayın Nuretten Ertemel, Hüseyin Sevim, Kaan Şahin, bu üçü aynı zamanda Büyükçekmece adayı Uysal’ın vakıf başkanlığı yaptığı vakıfın yönetim kurulu üyeleri, Başakşehir kulübünün yöneticileri, başkan yardımcısı.

Artı Abdullah Yasin Durmuş, yine Uysal’ın özel kalem müdürü. Heralde ev bulamamışlar 11’i de aynı eve taşınmış. Halbuki ben Kamiloba’yı bilirim çok boş ev var. Bana söyleselerdi onlara ev bulurdum.

Öyle açıklamalar duyuyorum ki şaşkınlıkla dinliyorum. Siyasilerden, belediye başkanlarından. İnsan verileri kullanmak ve anlatmak konusunda bu kadar mı acemi bu kadar mı kötü niyetli olur diye düşünmekten alıkoyamıyorum kendimi.

Taşınmış oy, hayali oy diye bir şey yoktur, listelerimizden eminin diye YSK başkanınun açıklaması var şubat ayında. Büyükçekmece aynı zamanda nüfus hareketliliğinde nüfus oranına göre 30. sırada. Aynı nüfuslara sahip Sancaktepe'de Çekmeköy'de daha yoğun nüfus hareketliliği var. AKP'nin kazandığı iki ilçe.

Medya eleştirisi

AA, saat 6 küsürlerden 11'lere kadar veri girdi. Ne zaman biz çıktık 10 gibi (3 kanaldan takp ediyoruz YSK, parti sistemi, sadece büyükşehir belediye başkanlığı verilerini takip ettiğimiz kimsenin bilmediği sistem) Tüm ıslak imzalı veriler elimizdeydi. Sultangazi hariç. 2 gün sonra tamamlandı. AA bizi de aramadı.

Devletin kurumu veriyi bir partiden alıyor. Ne kadar acı. Biz Kurtuluş Savaşı'nı Anadolu Ajansı'nın desteğiyle kazandık. Anadolu Ajansı 100 yılın medya skandalına imza atmıştır.

"O gece darbe yapılacaktı"

24 bin 57'lik ilk farktan sonra itirazları sonucu maddi hataların olduğu tutanaklar düzeltildi. 20 bin 388'e düştü. Sonra bazı ilçelerin tamamı, bazı ilçelerde de geçersiz oylar sayıldı. Fark 14 bin 87'de.

O gece bir darbe yapılacaktı. O afişlerin asılması bile darbe hazırlığıydı. Biz bir darbe girişimini devirdik. Burdan suç duyurusunda bulunuyorum.

FETÖ iddiaları

İçişleri Bakanı nerede, emniyet, istihbarat nerede? Kaybettikten sonra bir çare arayışıysa insanları meşgul etme. Kafaları karıştırmak, suları bulandırmak isteyenler var. Bu ülkenin bu unsurlarını koruyacak açıklamalar yapıldı.

Erdoğan'ın "havaya girmeyin" sözlerine yanıt

(Erdoğan'ın "havaya girmeyin") Havaya girmeyi hiç bilmem, ayaklarım hep yere basmıştır. Ama 16 milyonun insanın oyuyla göreve geldiğimi biliyorum.

"En büyük mağdur Binali Yıldırım"

En büyük mağdur Binali Yıldırım. 3870 oyla 'seçimi kazandık' dedi. O salondakiler de alkışladılar. Yıldırım, aldatıldığı için konuşma yaptı. Ve sabahın köründe İstanbul'a afişler asılmaya başlandı. Bu operasyon İstanbul'u kurban etme operasyonu. Sayın Binali Yıldırım'ın yerinde olsam o kişilerin yüzüne bakmam, adam yerine koymam, haklarımı ararım.

Demokrasiye darbe yapıldı. Bir kumpası biz devirdik. Suç duyurusunda bulunuyorum. Meclis'te bu suç duyurusunu devam ettireceğim.

Bütün unsurları güvence altına alacak açıklamalar yapıldı. En iddiaları açıklamayı AK Parti yaptı. Biz o kadar iddialı konuşmadık. Milyonun üzerinde sandıkta imzaları var. Fark 24 bin 57'ydi birleştirme tutanaklarında. AK Parti'nin itirazları sonucu maddi hataların olduğu tutanaklar değiştirildi. 20 bin 388'e düştü. Bazı ilçelerin tamamı bazı ilçelerde geçersiz oyların sayılmasıyla ilgili karar alındı. 6 bin civarı fark düştü. 14 bin 87'e düştü. Bize de rakibimize oy yazıldı. Direk ampule basıldığından yanlış yönlendirmeden kaynaklı geçersiz sayılan oylar geçerli hale getirildi.

MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin '1 oy bile geçerlidir' dediğini hatırlatırım. Sonra '14 bin oyla kazandınız havalarına girmeyin' diyorlar. 

Kaynak : www.istanbulgercegi.com / Ajanslar

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları