loading
close
SON DAKİKALAR

İmamoğlu, seçim vaatlerinden birini daha hayata geçiriyor

İmamoğlu, seçim vaatlerinden birini daha hayata geçiriyor
Tarih: 11.02.2020 - 11:29
Kategori: Yerel

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, seçim vaatleri arasında bulunan “İstanbul Planlama Ajansı”nın tanıtım toplantısını yarın İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleştirecek.

İstanbul'un vizyon ve yönetimine dair stratejilerin, geniş katılım ve ortak akılla belirlenmesi amacıyla “İstanbul Planlama Ajansı” kuruluyor. Açık, şeffaf, hesap verilebilir ve kapsayıcı yeni nesil belediyecilik anlayışının esas alınacağı ajansın tanıtım toplantısı, 12 Şubat Çarşamba saat 13:00’te İstanbul Kongre Merkezi’nde yapılacak. Programın devamında Prof. Dr. İlhan Tekeli moderatörlüğünde, Prof. Dr. Richard Sennett ve Prof. Dr. Saskia Sassen, 'Yerel Demokrasi için Yeni Bir Başlangıç’ temasıyla panel oturumu düzenlenecek.

“YEŞİL, ADİL, YARATICI BİR KENT”

İstanbul Planlama Ajansı, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 2050 vizyonunda açıkladığı “Yeşil, Adil, Yaratıcı Bir Kent” hedefiyle işaret ettiği dönüşüme önemli katkılar sunacak. 16 milyon İstanbulluyu ilgilendiren kararların katılımcı, demokratik ve bilimsel bir süreç içerisinde belirlenmesi üzerine çalışmalar yürütecek. İstanbul'un vizyon ve yönetimine dair stratejiler, geniş katılım ve ortak akılla belirlenecek.

DEMOKRASİ PANELİ

Tanıtım toplantısının ardından, kent, kent kültürü ve sınıflı toplum yapısı üzerine çalışmalar yapan Prof. Dr. Richard Sennett ile üretim biçimleri ve kent politikası konularında eserler vermiş Prof. Dr. Saskia Sassen’in konuşmacı olduğu, 'Yerel Demokrasi için Yeni Bir Başlangıç’ temalı panel oturumu yapılacak. Panelin moderatörlüğünü Şehir ve Bölge Planlamacısı Prof. Dr. İlhan Tekeli üstlenecek.

PROGRAM

13.00 – 14.00Kayıt

14.00 – 14.40İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Konuşması

14.40 – 15.00Ara

15.00 – 17.00Panel: Yerel Demokrasi İçin Yeni Bir Başlangıç

A New Beginning For Local Democracy

Moderatör: Prof. Dr. İlhan Tekeli

Konuşmacılar: Prof. Dr. Richard Sennett / Prof. Dr. Saskia Sassen

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları