loading
close
SON DAKİKALAR

İmamoğlu: Yılda 400 at bakımsızlıktan ölüyordu, elleri arkada yürüdü diye soruşturma açacağınıza bunla ilgili soruşturma açsanıza

İmamoğlu: Yılda 400 at bakımsızlıktan ölüyordu, elleri arkada yürüdü diye soruşturma açacağınıza bunla ilgili soruşturma açsanıza
Tarih: 11.05.2021 - 10:17
Kategori: Gündem

'El bağlama' soruşturmasına ilişkin açıklamalarda bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu "Geçenlerde çağrı yaptım soruşturmayı buna değil, madem bu kadar soruyorsunuz atlar meselesini açın anlarım'' ifadelerini kullandı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, FOX TV'de İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat programında gündeme ilşkin soruları yanıtladı. İmamoğlu 'el bağlama' ve 'HDP'li belediyeyi ziyaret etme' konulu incelemelerle ilgili yeni açıklamalar yaptı.

İmamoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Tane tane anlatmak istiyorum. Çünkü hassas. Fayton meselesine çözüm bulduk. Adalar'da 25 yıldır görev yapan insanların ilgilenmediği alanda 6 ayda sorunu çözdük. 

Tek başımıza mı çözdük hayır. Başta Valilik, Tarım Bakanlığı içinde. Yetkilerin büyük bölümü onlarda. 2019'da araştırma komisyonu kuruldu. Resmi 945 at var. Kayıt dışı da 750 at var. Bakanlığın elindeki veriler var. Toplamda 1695 atın varlığından bahsediliyor. Göreve geldiğimizden sonra atlarla ilgili büyük kampanya başlatılmıi, ruam hastalığı başlangıcı konuşulmuştu. At ölüyor diye acı görüntülerle karşı karşıya kalmıştık. Valilikle beraber devreye girdik. 16 Ocak 2020 Meclis kararıyla tanesine 4 bin lira ödeyerek 1179 atı satın aldık.

Hatırlayın fayton mafyası deniliyordu. Senede birkaç insan öldürülüyordu. Adli vakalar yaşanıyordu. Bütün mali yükü üstlenerek 150 milyon lira bütçe ayırdık. Faytonlara 300 bin lira. Fayton başına her aile başına iki kişiye iş verdik. İnsani bir şekilde yönettik. 

Devreye girdiğimizde alınan at sayısı 1179. Daha önce at sayısı 1695'ti. Fark 516. Ne oldu 516 ata? Yok oluşunun vebali bizde. Canın yok edildiği dönemde hiçbir ses edildiğini duyduk mu  o dönemde. 860 atı sahiplendirdik. Beraberce yaptık. Kurumların başvurularını aldık. Bize başvuran belediyelere, kurum ve kuruluşlara, STK'lara sahiplendirdik. Tarım Bakanlığı işe işbirliği yaptık. Çip takıldı. Tarım Bakanlığı taktı. Nakliyesini biz üstlendik.

Çip Tarım Bakanlığı tarafından takip ediliyor. Sayın Cumhurbaşkanı soruyor nerede o atlar? Tarım Bakanı çıkıp açıklama yapsana. Her anına şahitler. Kayıp atlar varsa bulacak Tarım Bakanlığı. Dörtyol'da bu iş çıktı. Çipliydi. Takip edecek o ilin Tarım Müdürlüğü.

25 yıl yönettiniz. Sizin çözemediğiniz sorunu çözdük. Atlar bakımsızlıktan ölüyordu. Yılda 400 at. Şimdi böyle. Çok net. Elleri arkada yürüdü diye soruşturma açacağınıza bunla ilgili soruşturma açsanıza. 

Hepsini rapora dökün diye talimat verdim. Soruşturma başlattım. Madem bu kadar merak ediyorsunuz çıkın soru sorun.

Yılda 400 at ölüyordu. Teslim aldıktan sonra atlar öldü. Yalan bir haber değil. 25 yılın faturası. 

Son 1 yılda 1,5 milyon haneye destek olduk. Sadece muhtarların eliyle 100 bin gıda destek paketi dağıttık. Biz 800 bine yakın gıda destek paketi dağıttık. 

226 bin sağlık çalışanını destekledik. 56 milyon kez kullandılar toplu taşımayı. Bize maliyeti 225 milyon. Anne kart sağladık. 116 bin annemiz başvurdu. 11,5 milyon kez o anneler bizim kartımızı ücretsiz kullandı. O kadar desteğimiz var ki...

1,5 milyon insan niye bizden gıda desteği istiyor? İçişleri Bakanından defalarca talep ettim. Bağışla topladığımız paralar niye bloke duruyor? Bunu fakire dağıtacağız.

Fitrenizi ve zekatınızı veriyorsunuz. Lütfen askidafaturacom'a girin. Orada seçiyorsunuz faturayı, bilgi alıyor, ödemeyi yapıyorsunuz. 

10 bin yenidoğan ailesine beşik paketi hazırladık. İçi dolu dolu. 4 aylık ihtyiaçlarını çözecek her şey var. 1 yaşına kadar aileyi uzmanlarımızla ziyaret etmeye devam ediyoruz. Amacımız iyi bir gelecek hazırlamak.

Halk Süt olarak 120 bin çocuğumuza her gün bir bardak süt içecek şekilde süt veriyoruz."

FOX TV yayınında İsmail Küçükkaya’nın sorularını yanıtlıyorum. https://t.co/TiJXdS8XON

— Ekrem İmamoğlu (@ekrem_imamoglu) May 11, 2021

 

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları