loading
close
SON DAKİKALAR

İmamoğlu'ndan AKP oylarıyla Beyoğlu Belediyesi'ne devredilen İBB arazisiyle ilgili açıklama: Alınan karar yok hükmünde, yürürlüğe koymayacağız

İmamoğlu'ndan AKP oylarıyla Beyoğlu Belediyesi'ne devredilen İBB arazisiyle ilgili açıklama: Alınan karar yok hükmünde, yürürlüğe koymayacağız
Tarih: 16.02.2020 - 12:55
Kategori: Gündem

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Mecidiyeköy-Mahmutbey metro hattı test sürüşü öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Mecidiyeköy-Mahmutbey metro hattı test sürüşü öncesinde gazetecilere açıklamalarda bulundu. 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun bazı dernek ve vakıflar ile imzalanan protokolleri iptal etmesiyle birlikte TÜRGEV’den geri aldığı ve önceki dönemde Büyükşehir'in gençlik merkezi inşaatı için 17.2 milyon lira harcadığı Beyoğlu’ndaki İBB arazisinin, 13 Şubat'taki İBB Meclis oturumunda AKP grubunun oyları ile bedelsiz olarak 10 yıllığına AKP’li Beyoğlu Belediyesi’ne tahsis edilmesine karar verilmişti.  

Ekrem İmamoğlu, tahsis için "Bu resmen meclisteki çoğunluk üzerinden eskıya anlayışı" ifadelerini kullandı.

Kararı veto edeceğini söyleyen Başkan İmamoğlu, "Bunu yürürlüğe koymayacağız. İBB olarak yönetimimiz var. Yurt, kreş hizmetlerimize başlayacağız. Karar yok hükmündedir. A vakfı, b vakfı kendi işine baksın" dedi.

İmamoğlu'nun açıklamaları şöyle: 

"-(Metro hattı) Buranın 5-6 ay önceki halini görmüştük, gelip. Haftada bir iki durum değerlendirmesi yapıyoruz. Bostancı-Dudullu hattı benim üzüldüğüm bir hat. E-5 üzerinde bin araçlık otoparkı olan, aktarma merkezi konumunda olan, deniz hattıyla buluşturan bör bölümüydü. Yatırım planına alınması, finansman kaynağğının bulunması önümüzü açan bir hat. Hem iş alanlarıyla, durakları E-5 üstünde çakışan Bostancı sahile inen önnemli bir hat. 3 hattımızı devreye almıştık zaten. Anadolu yakamızdaki hatların hayata geçmesini planlıyoruz. Bir an önce vatandaşlarımız İstanbul'a metroyla buluşturmak için çalışıyoruz. 

-Kanal İstanbul projelere engel oluyor. Sadece İSKİ'nin varolan işlerinin değişimi bile 20 milyar lira maliyete sahp. 20 milyar lira duran bütün hatların hepsini yapmak demek. İstanbullu için de yok hükmünde, cebimizdeki paraya göre de yok hükmündedir. Metro hatlarımız adına İstanbul'un böyle bir şeyle buluşması süreci yok hükmündedir. 

-(İBB arazisinin AKP oylarıyla Beyoğlu Belediyesi'ne devri) Bu resmen meclisteki çoğunluk üzerinden eskıya anlayışıdır. Büyükşehir Belediyesi olarak yurtlar, sosyal tesisler yapıyoruz. İBB olarak o yurdu hizmete açacağız. Bizden daha güvenilir bir başka kurum yok. A, b, c, d vakıfları umrumda değil. İBB olarak hızlıca 2 bin, 3 bin yatak kapasiteli yurtlarla çocuklarımıza hizmet vereceğiz.

Meclis'te çoğunluk olarak karar alarak süreci bypass edecekler, neymiş efendim bu projeyi meclis üzerinden x belediyeye tahsis edecekler o belediye üzerinden de istedikleri vakıflara tahsis edeceklermiş. Çocuklar yapar ya 'pışık' diye, 16 milyon insan öyle der.  Siyasi bir grup insan öyle istiyor diye İstanbul halkının malını öyle gasp edemezler. Bu, kafalarına estiğinde 'karar alalım, Saraçhane binasını da Fatih Belediyesi'ne verelim' anlamına gelir. 

Kanun hakkı bu değil. Bunu yürürlüğe koymayacağız. İBB olarak kendi vakfımız var, yönetimimiz var. Yurt hizmetimize başlayacağız, kreşi halkımızla buluşturacağız. Alınan karar yok hükmündedir. A vakfı b vakfı kendi işlerine baksın. Veto edeceğiz, hukuki süreçleri yöneteceğiz. Oraları zabıtalarımızla gidip temizleyeceğiz. Kamu alanlarındaki müdahaleleri geri püskürteceğiz. Onlar bir grup insanın isteklerini yerine getirmek istiyorlar biz 16 milyonun isteklerini yerine getireceğiz."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları