loading
close
SON DAKİKALAR

İmamoğlu'ndan 'Haydarpaşa Garı mesajı: 'Yargı sürecini yakından takip ediyoruz'

İmamoğlu'ndan 'Haydarpaşa Garı mesajı: 'Yargı sürecini yakından takip ediyoruz'
Tarih: 22.01.2020 - 10:35
Kategori: Yerel

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul 11. İdare Mahkemesi'nin açıklanması beklenen Haydarpaşa Garı ihalesine ilişkin "Hukuksuz ihaleye karşı başlattığımız yargı sürecini yakından takip ediyoruz." mesajını paylaştı.

Tarihi Haydarpaşa ve Sirkeci garlarındaki yaklaşık 29 bin metrekarelik atıl depo sahalarını, kültür ve sanat etkinliklerinde kullanılmak üzere 15 yıllığına kiralamak için TCDD'nin  4 Ekim 2019 tarihinde açtığı ihaleye teklif sunan ve hukuksuz şekilde elenen İBB’nin iştirak şirketleri Kültür A.Ş-İSBAK-Metro A.Ş-Medya A.Ş tarafından 21 Ekim 2019 tarihinde ihalenin yürütmesinin durdurulması ve iptali istemi ile dava açılmıştı.

İstanbul 11. İdare Mahkemesi tarafından 6 Ocak 2020 tarihinde davanın yürütmeyi durdurma talebi ile ilgili kısım karara bağlamıştı. Yürütmeyi durdurma talebini reddeden mahkeme, İBB'nin davaya müdahil olma talebini ise kabul etti. Şimdi mahkemenin, ihalenin iptaline ilişkin ana kararı bekleniyor.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu sosyal medya hesabından açıklanması beklenen ihalenin iptaline dair açıklamada bulundu. İmamoğlu Twitter'dan yaptığı açıklamada  "Bu şehrin hakkını, hukukunu sonuna kadar savunacağız demiştik. Haydarpaşa Garı ve çevresi İstanbullularındır. Hukuksuz ihaleye karşı başlattığımız yargı sürecini yakından takip ediyoruz" ifadelerini kulandı. 

 

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları