loading
close
SON DAKİKALAR

İmar sorunu çözülen mahalle 16 yıl sonra doğalgaza kavuşuyor

İmar sorunu çözülen mahalle 16 yıl sonra doğalgaza kavuşuyor
Tarih: 24.09.2021 - 11:59
Kategori: Gündem

İmar problemleri nedeniyle 16 yıldır doğal gaz verilemeyen Zübeyde Hanım Mahallesi’ndeki 57 sokak, 27 Eylül Pazartesi günü düzenlenecek törenle doğal gaza kavuşuyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki İGDAŞ’ın çalışmaları sonucunda Sultangazi ilçesi Zübeyde Hanım Mahallesi’ndeki imar sorunları aşıldı. Dağıtım güzergahının hazine parsellerinden geçmesi ve imar uygulamasının yapılmamış olması sebebiyle 16 yıl boyunca doğal gaz kullanamayan mahalledeki hukuki sorunlar çözüldü. İGDAŞ, mahallenin bu kışa temiz ve çevreci yakıt doğal gazla girebilmesi için projenin etüd çalışmalarını hızla tamamladı.

Zübeyde Hanım Mahallesi Doğal Gaz Hat Yatırımı Başlangıç Töreni sonrasında yapılacak çalışmayla 900 hanede yaklaşık 5 bin kişiye doğal gaz ulaştırılacak. İGDAŞ 57 sokak için başlattığı proje için 4 milyon 170 bin lirayı bulan yatırım yapacak ve 10 kilometrelik yeni hat döşeyecek. “Sultangazi Zübeyde Hanım Mahallesi doğal gaz Şebeke Yatırımı Başlama Töreni İBB Genel Sekreteri Can Akın Çağlar ve İGDAŞ Genel Müdürü Dr. Mithat Bülent Özmen’in katılımıyla gerçekleştirilecek.

Kış öncesi gelen güzel haber mahalle sakinlerini mutlu etti.  Doğal gazı ulaştırmanın mutluluğu tören sonrası düzenlenecek konser ve çeşitli etkinliklerle Sultangazi sakinleri ile paylaşılacak.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları