loading
close
SON DAKİKALAR

İmranlı Belediye Başkanı Murat Açıl için İmranlı belediyesinin önünde tören düzenlendi, cenaze İstanbul'da toprağa verilecek

İmranlı Belediye Başkanı Murat Açıl için İmranlı belediyesinin önünde tören düzenlendi, cenaze İstanbul'da toprağa verilecek
Tarih: 30.11.2021 - 14:57
Kategori: Yaşam

Sivas'ta Trafik kazasında hayatını kaybeden CHP'li Sivas, İmranlı Belediye Başkanı Murat Açıl için bugün Saat:12.00'da Belediye Önünde resmi tören düzenlendi. Tören sonrası İmranlı Belediye Başkanı Murat Açıl'ın cenazesi ailesinin isteği ile İstanbul'a yola çıktı.

Sivas'ın İmranlı Belediye Başkanı Murat Açıl için bugün saat: 12.00'da belediye önünde düzenlenen törenine, Sivas Valisi Salih Ayhan, il ve ilçe protokolü, CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Bakan Yardımcısı Seyit Torun, CHP PM üyesi ve Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, İmranlı halkı, sevenleri ve ailesi katıldı.

Yoğun bir katılımın olduğu cenaze merasimindeki konuşmaların ardından dualar eşliğinde Başkan Açıl'ın cenazesi toprağa verilmek üzere İstanbul'a uğurlandı.

www.istanbulgercegi.com'un ulaştığı bilgiye göre; Trafik kazasında hayatını kaybeden CHP'li Sivas, İmranlı Belediye Başkanı Murat Açıl için 1 Aralık 2021 Çarşamba günü Garip Dede Cemevi'nde saat:14.00'da cenaze töreni düzenlenecek ve son yolculuğa uğurlanacak.

Sivas Valisi Salih Ayhan yaptığı paylaşımda;

"İmranlı ilçemizde meydana gelen elim kazada kaybettiğimiz İmranlı Belediye Başkanımız Murat Açıl'ı, cenaze töreninin ardından, toprağa verilmek üzere İstanbul’a uğurladık. Merhum Açıl'a Allah'tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve İmranlı ilçemize baş sağlığı diliyorum." dedi.

CHP PM üyesi ve Sivas Milletvekili Ulaş Karasu açıklamasında; 'Genel Başkan Yardımcımız Seyit Torun ve partililerimizle birlikte elim bir trafik kazası sonucu kaybettiğimiz İmranlı Belediye Başkanımız Murat Açıl’ı İmranlı Cemevi ve İmranlı Belediyesi’nde düzenlenen törenle sonsuzluğa uğurladık. Mekanı cennet, ışıklar yoldaşı olsun.' dedi.

www.istanbulgercegi.com ailesi olarak Murat Açıl'a Allah'tan rahmet, ailesi ve sevenlerine baş sağlığı diliyoruz.

MURAT AÇIL KİMDİR?

Murat Açıl 1968 yılında İmranlı'da dünyaya geldi. 6 yaşına kadar burada yaşayan Açıl daha sonra babasının işlerinden dolayı İstanbul'a göç etti. Lise ve Üniversite eğitimini burada tamamlayan Açıl, Yerel Yönetimler önlisans ve Uluslararası İlişkiler lisan bölümünlerinden mezun oldu.

Murat Açıl, plastik sektöründe uluslararası beyaz eşya firmalarına üretim işinde yer almıştır. Aynı zamanda 5 yıla yakın bir süre hizmet verdi. Üniversitelerde çeşitli konularda seminer vermiştir.

İMSİYAD (İmranlı Sanayici ve İş Adamları Derneği) başkanlığı görevi de yapan Açıl, SİVGİAN (Sivaslı Girişimci İş Adamları Derneği) kuruce üyesi ve onursal başkanıdır.

1948 senesinde ilçe olan İmranlı'da 2019 yerel seçimlerinde belediye başkanı olarak seçildi. Aynı zamanda Fenerbahçe kongre üyesidir.

Murat Açıl evli olup, 2 kız 2 erkek çocuk sahibidir.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com - Dilfiraz Değerli

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları