loading
close
SON DAKİKALAR

İnce: Suriye Kürdistan'ı kapıda

İnce: Suriye Kürdistan'ı kapıda
Tarih: 24.07.2012 - 09:50
Kategori: Siyaset

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, 'Şimdi yeni bir Kürdistan daha geliyor. Suriye Kürdistan'ı da kapıda' diye konuştu...

Muharrem İnce, Yalova'da Gazipaşa Caddesi'nde bulunan bir restoranda basın mensuplarına iftar yemeği verdi. İftar öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan İnce, Suriye ile yaşanan krize değindi.

İnce, " Türkiye komşularla sıfır sorun noktasından, sıfır komşu noktasına geldi. Ahmet Davutoğlu , Başbakan'ın en çılgın projesidir. Türkiye 'nin başını belaya sokmuştur. Türkiye bugün bir çıkmazın içindedir" diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 'ın, Irak 'ta yaşananlara da aynı şekilde tepki vermesi gerektiğini savunan İnce, "Bugün Suriye'de Suriyeliler birbirlerini öldürüyorlar. Peki Irak 'ta ne oldu? Irak 'ta 1,5 milyon Müslüman Amerikan bombaları ile öldürüldüğünde Erdoğan neredeydi? Suriye'de aklı başına geliyor da Irak 'ta neden gelmedi. Biz elbette ki bize bir zararları dokunmadığı sürece komşularımızın hepsi ile sıfır sorun isteriz" dedi.

İnce, iktidarın dış politikada büyük başarısızlıklar elde ettiğini iddia ederek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Şimdi yeni bir Kürdistan daha geliyor. Suriye Kürdistan'ı da kapıda. Türkiye 'nin dış politikası birkaç maceracının, birkaç Osmanlıcı'nın belirleyeceği bir iş değildir. Bu konularda AKP , 10 yıldır dış politikayı dışişlerinden AKP Genel Merkezi'ne taşıdığı için bu noktalara geldik."

İnce, daha sonra basın mensuplarıyla birlikte orucunu açtı. İftara, İl Başkanı Özcan Özel de katıldı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları