loading
close
SON DAKİKALAR

İndirim şansı en yüksek kent Kiev

İndirim şansı en yüksek kent Kiev
Tarih: 11.02.2012 - 21:01
Kategori: Ekonomi

Uluslararası araştırma ve danışmanlık şirketi Economist Intelligence Unit, Avrupa'da alışveriş için en cazip kentleri belirledi

Mağazalara erişim, konfor, oteller, alışveriş merkezleri, indirim seçenekleri ve ulaşım gibi kriterlerin değerlendirildiği araştırmada İstanbul 33 ülke arasında 13’üncü sırada kendine yer buldu. Globe Shopper City Index adlı araştırmanın amacı, turistlere alışveriş yapacakları kentleri seçmede yardımcı olmak olarak tanımlanıyor.

Mağazalara erişim, alışveriş merkezleri ve mağazaların sayısı ile konforu, oteller, indirim seçenekleri, markalar, ulaşım gibi kriterlerin göz önünde bulundurulduğu araştırmaya göre Avrupa’da alışveriş için en cazip kent Londra. Bu kenti Madrid, Barcelona, Paris, Roma ve Berlin izliyor.

İndirimde Kiev birincilik koltuğunda oturuyor. 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası’na ev sahipliği yapmaya hazırlanan Ukrayna’nın başkenti Kiev, indirim olasılığı ve mağazaların çalışma saatlerinin en fazla olduğu kentler sıralamalarında birinci ve ikinci sırayı aldı. 

33 ülkenin karşılaştırıldığı araştırmada sıralama şöyle oluştu: Londra Madrid Barcelona Paris Roma Berlin Lizbon Amsterdam Prag Budapeşte Milan Viyana İstanbul Dublin Brüksel Atina Münih Kopenhag Moskova Stockholm Hamburg Lion Bratislava Sofya Bükreş Edinburgh Kiev Varşova St.Petersburg Helsinki Belgrad Oslo Cenevre

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları