loading
close
SON DAKİKALAR

İngiltere Başbakanı Cameron, Afganistan'da

İngiltere Başbakanı Cameron, Afganistan'da
Tarih: 19.07.2012 - 14:12
Kategori: Dünya

David Cameron, Suriye'nin başkenti Şam'daki şiddet olaylarının tırmanışa geçmesinin ardından Devlet Başkanı Beşşar Esed'e yetkilerini devretmesi çağrısında bulundu...

Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai ile ortak bir basın toplantısı düzenleyen Cameron, Rusya ve Çin'in Birleşmiş Milletler'in Suriye ile ilgili kararına destek vermeleri gerektiğini belirtti.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin Suriye'ye uygulanacak yaptırımlarla ilgili açık ve sert mesajlar vermesi gerektiğine işaret eden Cameron, sözlerine şöyle devam etti: 

"Geçmişte Suriye'ye karşı eyleme geçmemize karşı çıkanlara soruyorum: Suriye'deki rejimin gaddarlığıyla ilgili daha ne kadar kanıt görmemiz gerekiyor?"

Suriye Devlet Başkanı Esed'in bir an önce çekilmesi gerektiğini belirten Cameron, aksi durumda iç savaşın kaçınılmaz olacağını söyledi.

İngiltere Afganistan'da askeri akademi kuracak

Bu arada İngiltere ve Afganistan arasında Afgan subayların eğitimine yönelik bir anlaşma imzalandı.

İngiltere'nin Afganistan'da askeri akademi kuracağını açıklayan Cameron, NATO askerlerinin 2014'te ülkeden ayrılmasından sonra da Afganistan'a destek vermeye devam edeceklerini vurguladı.

Dün Afganistan'a gelen Başbakan Cameron, çatışmaların yoğun olduğu Helmend vilayetinde İngiliz askerlerini de ziyaret etti.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları