loading
close
SON DAKİKALAR

İngiltere'de eylemciye saldıran bakan görevden alındı

İngiltere'de eylemciye saldıran bakan görevden alındı
Tarih: 21.06.2019 - 15:06
Kategori: Dünya

İngiltere, iktidardaki Muhafazakar Parti vekili ve Asya-Pasifik’ten sorumlu devlet bakan Mark Field'ın görüntülerini konuşuyor.

İngiltere'de iktidardaki Muhafazakar Parti vekili ve Asya-Pasifik’ten sorumlu devlet bakanı olan Mark Field'ın, Londra'da düzenlenen bir etkinlikte Grenpeace eylemcisine saldırdığı görüntüler olay oldu.

Dün akşam Maliye Bakanı Philip Hammond'ın düzenlediği yıllık Mansion House toplantısına Greenpeace üyesi pek çok kadın katılarak protesto gerçekleştirdi. Ancak protestoculardan birisinin Asya ve Pasifik’ten sorumlu devlet bakanı Mark Field'ın saldırısında uğradığı görüntüler ülkede büyük tartışma başlattı.

Görüntülerde, protestoculardan birinin Mark Field'ın bulunduğu masadan geçerken, Field'ın eylemciyi sert bir şekilde kollarından tuttuğu ve boynundan tutarak dışarı çıkardığı görülüyor.
ITV News’e göre, Mark Field o sırada barışçıl davranan ve silahlı olmayan bir kadının kendisini tehdit ettiğini düşündüğünü ve "içgüdüsel olarak tepki gösterdiğini" söyleyerek davranışı için özür diledi.
Greenpeace ise, Mark Field'ı saldırganlıkla suçlarken Field kendisi hakkında soruşturma açılabileceğini ifade etti.

Londra Şehir Polisi ise "Muhtemel bir saldırı ile ilgili bir dizi şikayet aldık. Bunlar araştırılıyor" yorumunda bulundu.

Görevden geçici olarak alındı

Olaydan 24 saat geçmeden Markl Field hakkında açıklama yapıldı ve soruşturma tamamlanana kadar bakanlıktan geçici olarak alındığı duyuruldu.

Kaynak : CNN TÜRK

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları