loading
close
SON DAKİKALAR

İngiltere'de "Pırlanta Yıldönümü" kutlamaları

İngiltere'de "Pırlanta Yıldönümü" kutlamaları
Tarih: 04.06.2012 - 16:32
Kategori: Dünya

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in tahttaki 60. yılı olan "Pırlanta Yıldönümü" kutlamalarına bugün de devam ediliyor...

Kutlamaların üçüncü gününde bugün Buckingham Sarayı'nın bahçesinde, Kraliçe'nin ev sahipliğinde yaklaşık 12 bin kişinin katılımıyla piknik yapılacak.

Sarayın önü ise dev bir arenaya dönüştürüldü. Aralarında Elton John, Stevie Wonder, Paul McCartney ve Tom Jones'un da bulunduğu ünlü sanatçılar bu akşam sarayın önünde, Kraliçe Victoria anıtının etrafına kurulan sahnede konser verecek.

Konseri sahnenin etrafına kurulan tribündeki 10 bin kişinin yanı sıra, parklara kurulan dev ekranlardan da yüzbinlerce kişinin izlemesi bekleniyor.

Bugünkü kutlamalar dünya genelinde, aralarında Milletler Topluluğu ülkelerinin de olduğu çok sayıda ülkede Kraliçe onuruna yaklaşık 4 bin 500 meşalenin yakılmasıyla sona erecek.

Kutlamalar çerçevesinde yarın ise Kraliçe 2. Elizabeth ve kraliyet ailesinin mensuplarının katılımıyla başkent Londra'da resmi geçit töreni yapılacak.


1 milyon kişi izledi

Bu arada dün Londra'daki Thames nehrinde 11 kilometre boyunca yapılan geçit törenini nehir kenarında ve köprülerde toplanan 1 milyon kişi izledi.

Bin botun katıldığı ve 20 bin kişinin botlarda yer aldığı geçit töreni için başkent Londra'da 6 bin polis görev yaptı. Kraliçe'yi geçit töreni sırasında 23 polis botu korudu.

Ülke genelinde ise 10 bin sokak partisi yapıldı ve milyonlarca sterlin harcandı.
İngiltere Kralı 2. Charles'ın tahta çıkışından bu yana, 300 yıldan fazla süredir, Thames nehri üzerinde bu kadar büyük ve kapsamlı bir geçit töreni yapılmamıştı.

"Pırlanta Yıldönümü" kutlamaları İngiltere tarihinde ikinci kez yapılıyor. 86 yaşındaki Kraliçe 2. Elizabeth, İngiliz monarşisinin 63 yıl tahtta kalan Kraliçe Victoria'dan sonraki en uzun süreli monarkı. Kraliçe 2. Elizabeth, 1952 yılında 26 yaşındayken tahta çıkmıştı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları