loading
close
SON DAKİKALAR

İngiltere’den Türkiye’ye seyahat uyarısı

İngiltere’den Türkiye’ye seyahat uyarısı
Tarih: 31.07.2019 - 12:39
Kategori: Dünya

İngiltere Dışişleri Bakanlığı, aralarında Türkiye, İspanya, Tayland, Yunanistan, Mısır ve Tunus'un da bulunduğu 200'ü aşkın destinasyona seyahat edecek vatandaşlarına birtakım uyarılarda bulundu.

İngiltere Dışişleri’nin Türkiye’ye yönelik uyarıları arasında terör tehdidi ve deprem riskinin yanı sıra ilginç vurgular da yer aldı.

Örneğin kentlerde ara sıra gösteriler düzenlendiği ve bir kısmının geçmişte şiddet eylemine döndüğü hatırlatılırken,  İstanbul’da İstiklal Caddesi, Beşiktaş, Kadıköy ve Okmeydanı gösterilerin yoğunlaştığı semtler olarak gösterildi.

İngiltere Dışişleri vatandaşlarına, tüm protesto eylemlerinden sakınmaları ve bir eylem gelişmeye başladığı anda alandan uzaklaşmaları yönünde tavsiyede bulundu. Nedeni ise polisin göstericileri dağıtmak için göz yaşartıcı gaz ve tazyikli su kullanması.

SOKAK KÖPEĞİ UYARISI

İngiltere vatandaşlarına Türkiye’ye ilişkin sokak köpeği uyarısı da yapıldı. Birçok şehir ve kasabada başıboş köpeklerin bulunduğunu aktaran Bakanlık, köpeklerin grup halinde parklarda ve boş arazilerde toplandığını ve saldırgan olabildiklerini belirtti. Ayrıca Türkiye’de kuduz ve hayvanlardan bulaşan hastalıklara rastlandığı ifade edildi.

İngiltere Dışişleri Bakanlığı, Suriye sınırına 10 kilometreden fazla yaklaşılmaması ve Şırak, Mardin, Kilis, Hatay, Diyarbakır, Tunceli ile Hakkari’ye gerekli olmadıkça seyahat edilmemesi yönüne uyarı yaptı.

Bakanlık uyarısında geçen yıl Türkiye’yi 2.3 milyon Britanya vatandaşının ziyaret ettiği ve bu seyahatlerin büyük kısmının sorunsuz olduğu da belirtildi.

İngilitere, PKK, IŞİD ve aşırı sol grupların Türkiye’de saldırı planı yapmaya devam ettiğine yönelik bir uyarıya da internet sitesinde yer verdi.

Kaynak : Sözcü

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları