loading
close
SON DAKİKALAR

İnternette fatura ödeyenlere tuzak

İnternette fatura ödeyenlere tuzak
Tarih: 13.02.2012 - 06:37
Kategori: Gündem

Fatura ödemesi yapmak için düzenlenen internet sitelerine giren 147 kişinin kredi kartı bilgilerini kullanarak harcama yapan 17 kişi yakalandı.

Kayseri Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, bilişim suçu işlediği belirlenen kişilerin yakalanması amacıyla Kayseri, İstanbul, Mersin, Sakarya ve Kars'ta düzenlenen eş zamanlı operasyonda, 17 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Açıklamada, yakalanan kişilerin organize suç örgütü oluşturarak, internette kurdukları siteler üzerinden kredi kartı kullanıcılarının bilgilerini elde ettikleri ve bu bilgileri kullanarak harcama yaptıkları ifade edildi.

Suç örgütünün 147 kişinin bilgilerini kullandığı kaydedilerek, gözaltına alınan zanlıların ikametlerinde yapılan aramalarda da çok sayıda sahte nüfus cüzdanı, sürücü belgesi, sarı basın kartı, kimlik kaplamada kullanılan PVC makinesi, başkalarına ait 33 adet kredi kartı ve kredi kartı bilgileri, 13 adet bilgisayar, 20 adet cep telefonu, 28 adet sim kart ve dijital materyallerin ele geçirildiği bildirildi.

Emniyet yetkilileri, vatandaşların arama motorları yardımı ile buldukları her fatura ödeme sitelerine güvenmemelerini, kimlik ve kredi kartı bilgilerini internet ortamından kullanırken dikkatli olmaları yönünde uyardılar.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları