loading
close
SON DAKİKALAR

İntihar mı etti, cinayete mi kurban gitti

İntihar mı etti, cinayete mi kurban gitti
Tarih: 12.02.2012 - 18:50
Kategori: Yerel

Siirt'te, geçen yıl bir uçurumun dibinde cesedi bulunan Esin öğretmenin dosyası 'kaza' diye kapatıldı.

Kurbanın ailesi işin peşini bırakmadı, yeni deliller buldu. Mahkeme de itirazı kabul etti. Dava tekrar açıldı, damatla bir arkadaşının müebbet hapsi istendi.

Öğretmen Esin Güneş, geçen yıl bir uçurumun dibinde ölü bulundu, savcı da "kaza" deyip dosyayı kapattı. Ancak damatlarının anlattığı hikâyeye inanmayan ailesi, kızlarının ölümünü şüpheli bulup delil topladı. Ve sonunda genç kadının kocası ile bir arkadaşı hakkında "kasten adam öldürmek" suçundan müebbet hapis istemiyle dava açıldı.

Siirt Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü mezunu olan 25 yaşındaki Esin Güneş, özel güvenlik görevlisi Güven Güneş'e âşık oldu. Ailesi karşı çıkınca da 2008'te kaçarak evlendi. Ama bu mutluluk uzun sürmedi. Güven Güneş, eşine şiddet uygulamaya başladı. Sürekli rapor alan ve yüzündeki morluklar nedeniyle öğrencilerinin karşısına çıkamayan Esin öğretmen, boşanmak istediğini söyledi. Ancak Güven Güneş, "Bizde boşanma ölüm demektir. Öyle bir şey olursa seni de kardeşlerini de öldürürüm" diye tehditler savurdu. Genç kadın da son çare yaşadıklarını ailesine anlatıp "Ne olursa olsun boşanacağım" dedi. Tam da bu süreçte, 24 Ağustos 2010 gecesi; genç kadının cesedi, Aydınlar ilçesinde, "Kale" diye bilinen ve genellikle uyuşturucu ve alkol bağımlılarının uğrak yeri olan uçurumun dibinde bulundu. Eşi Güven Güneş, "Taksici arkadaşım Beşir Üzüm'ün kullandığı araçla bölgeye gittik. Eşim hava alsın, gezelim istedik. Kamelyada otururken ayağa kalkmak istedi. Bu sırada ayağı takıldı ve düştü" diye ifade verdi. Beşir Üzüm de ifadeyi doğruladı. Savcılık, "İtildi mi, düştü mü?" sorusunun cevabını Adli Tıp'tan istedi. Adli Tıp, bunu belirlemenin mümkün olmadığı yönünde rapor verince de Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı kaza olduğuna hükmedip 'takipsizlik' kararı verdi ve dosyayı kapattı.

Ancak aile olayın peşini bırakmadı. Avukatları Abdulhekim Gider aracılığıyla takipsizlik kararına itirazda bulundu. Dilekçede; cinayetin kusursuzca planlanıp işlendiği öne sürülerek, bulgular tek tek anlatıldı. "Olay, kadın cinayetleri konusunda literatüre geçebilecek bir örnektir" denilen dilekçede, bölgedeki baraj inşaatının güvenlik kamerası kayıtları ile şüphelilerin cep telefonu görüşme dökümlerinin incelenmesi talep edildi.

Ortaya konulan yeni delilleri inceleyen ve itirazı yerinde gören mahkeme de takipsizlik kararını kaldırdı. Ardından Güneş ve taksici arkadaşı hakkında iddianame hazırlandı. Tutuksuz yargılanacak olan sanıklar için, "kasten adam öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istendi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları