loading
close
SON DAKİKALAR

iPhone 6S ve iPhone 6S Plus sahnede

iPhone 6S ve iPhone 6S Plus sahnede
Tarih: 10.09.2015 - 08:54
Kategori: Bilim & Teknoloji

Apple yeni akıllı telefon modelleri iPhone 6S ve iPhone 6S Plus görücüye çıktı.

Dünyanın merakla beklediği Apple ürünlerinin yeni modelleri San Francisco'da görücüye çıktı. İlgiliyle izlenen tanıtımda tüm dünyanın gözü oradaydı.

iPhone 6s ve 6s Plus; kaliteli bir kamera performansı vaat ediyor. Apple; böylelikle ilk defa telefonlarında 4K video çekme imkânını da sunmuş oldu.
iPhone 6s ve 6s Plus’ta; 12 megapiksellik arka kamera eski nesile göre yüzde 50’lik bir megapiksel performansı sunuyor. Yani 8 megapiksel daha kaliteli bir çekim vaat ediyor.
Böylelikle yeni nesil 4K; tahtı Full HD; 1920×1080’den almış durumda. Nesil burada iPhone 6 oluyor. Apple; son 3 model iPhone’da 8 megapiksel sınırını aşmamıştı.

Iphone 6s ve Iphone 6s Plus'un fiyatları da belli oldu. iPhone 6 Plus iki yıl kontratlı olarak 199 dolardan satışa sunulacak. iPhone 6S Plus'ın iki yıl kontratlı fiyatı ise 299 doları bulacak.

Iphone 6s Plus’un tüm özellikleri

iPhone 6s Plus’ta; Apple’ın yeni yongaseti A9 yer alıyor. Yeni yongaseti yüzde 70 daha iyi bir işlemci, yüzde 90 da daha iyi bir grafik işlemcisi performansı sunuyor.

M9 yongasetinde yer alan hareketli işlemci sensörleri A9’a da dâhil edilmiş durumda. Telefonda; 2.kuşak Dokunmatik Parmak İzi sensörü yer alıyor.

12 megapiksellik arka kamera Üst Düzey Video kullanıcılarına hitap ediyor. iPhone 6s ve 6s Plus ile artık 4K video da çekilebilecek.

Telefonun tasarımı Apple Baş Tasarım Mühendisi Craig Federighi’ye ait. iPhone 6s Plus; iPhone 6s’e göre daha geniş bir ekran kullanımı sağlıyor.

Görüldüğü üzere phablet kervanına Apple da katılmış durumda. Apple’ın ilk phablet telefonu iPhone 6 Plus’tı. Yine telefon tipik Apple renk seçenekleri ile satışa sunulacak.

Bu renkler: Uzay Grisi, altın sarısı ve gümüş.

Apple'ın uzun bir süredir daha büyük ekranlı bir iPad'i satışa sunacağı konuşuluyordu, tahminler doğru çıktı. “iPad'i daha ileriye nasıl taşıyabiliriz?” diyen Apple CEO'su Tim Cook 12.9 inç ekran genişliğine sahip yeni iPad Pro modelini tanıttı. iPad Pro'nun ayrılabilir özel bir klavyesi ve Apple Pencil adlı stylus kalemi olacak. 2732 x 2048 ekran çözünürlüğüne ve 5.6 milyon piksele sahip olan iPad Pro, üçüncü nesil 64 bit A9x işlemciyle güçlendirilmiş. 6.9 mm inceliğindeki cihazın batarya süresi ise ortalama 10 saat olarak açıklandı. Kasım ayında satışa çıkacak olan iPad Pro'nun 32 GB, 128 GB Wi-Fi ve 128 GB Wi-Fi / 4G modeli olacak.

IPAD

iPad Pro Kasım ayında satışa çıkıyor. Henüz hangi ülkelerde satışa çıkacağı belli değil. iPad Pro'nun vergiler hariç ABD satış fiyatları ise şöyle olacak.

32 GB Wi-Fi: 799 dolar

128 GB Wi-Fi: 949 dolar

128 GB Wi-Fi ve 4G: 1079 dolar

Apple Pencil 99 dolar

Smart Keyboard 169 dolar

Microsoft yöneticisi Kirk Koenigsbauer sahnede Office uygulamasını tanıtıyor.

12.9 inç genişliğindeki iPad Pro'nun özel bir klavyesi ve stylus'u (Apple Pencil) olacak.

Büyük ekranlı iPad Pro geldi. 12.9 inç ekran iPad tanıtımı yapıldı.

APPLE TV

Yeni Apple TV'de önceki versiyondan farklı dokunmatik özelliği olan bir kumanda ve kullanıcının ses komutlarını algılayan akıllı asistan Siri özelliği olacak. Ara yüzü tamamen yenilenen yeni Apple TV'de kullanıcılar ses komutları vererek online Apple mağazasında çok detaylı arama yapabilecek.

Televizyondan alışveriş özelliği geldi

Apple TV'nin yeni dokunmatik uzaktan kumandası sayesinde oyun oynamak mümkün olacak. Ayrıca Yeni Apple TV'de alışveriş özelliği de olacak. İzleyiciler Apple TV içeriklerinde yayınlanan bir ürünü kolayca satın alabilecek. Bu özelliğin e-ticarete yeni bir boyut getirmesi bekleniyor. Apple TV'nin 32 GB ve 64 GB sabit depolama alanına sahip iki versiyonu olacak. Apple TV ekim ayından itibaren aralarında Türkiye'nin de olduğu 80 ülkede satışa çıkacak.

Televizyona özel işletim sistemi

Yeni Apple TV'nin işletim sistemi tvOS olacak. Yazılımcılar tvOS'u kullanarak televizyona özel uygulama geliştirme imkanına sahip olacak. Etkinlikte söz alan Apple CEO'su Tim Cook, televizyonun geleceğinin uygulamalarda olduğunu söyledi.

Apple Tv fiyatları

Yeni Apple TV2nin vergiler hariç ABD satış fiyatı ise şöyle olacak:

32 GB 149 dolar

64 GB 199 dolar

APPLE WATCH

Apple Watch'a sarı ve pembe altın rengi seçeneği geldi

Apple Watch için yeni uygulamalar geliyor. Bu uygulamalar arasında Facebook Messenger, iTranslate, GoPro ve kullanıcının sağlık bilgilerini anlık olarak veren AirStrip uygulaması var. AirStrip uygulaması hamile annenin ve bebeğin kalp atışlarını bir ultrason cihazı gibi ölçebiliyor.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları