loading
close
SON DAKİKALAR

Irak’ın kuzeyinde Pençe-Yıldırım Harekatında 1 askerimiz şehit oldu

Irak’ın kuzeyinde Pençe-Yıldırım Harekatında 1 askerimiz şehit oldu
Tarih: 26.04.2021 - 23:45
Kategori: Yaşam

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada; Irak’ın kuzeyinde yürütülen Pençe-Yıldırım Harekatında Piyade Sözleşmeli Er Mustafa Çalım şehit oldu.

Irak'ın kuzeyinde gerçekleştirilen Pençe-Yıldırım Harekatı'nda teröristlerle çıkan çatışmada Piyade Sözleşmeli Er Mustafa Çalım şehit oldu, el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucunda ise 1 asker yaralandı. Böylece Pençe- Şimşek, Yıldırım operasyonlarında şehit sayımız 2'ye yükseldi.

Milli Savunma Bakanlığı, Irak'ın kuzeyinde yürütülen Pençe Yıldırım Harekatı kapsamında teröristlerle çıkan çatışmada 1 askerin şehit olduğunu, 1 askerin de yaralandığını açıkladı

OPERASYONUN BAŞINDAN BERİ ŞEHİT SAYISI 2'YE YÜKSELDİ

Milli Savunma Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, "Irak'ın kuzeyinde 26 Nisan 2021 tarihinde Pençe Yıldırım Harekâtı kapsamında teröristlerle çıkan çatışmada bir kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, el yapımı patlayıcıya (EYP) basma neticesinde bir kahraman silah arkadaşımız ise yaralanmış ve derhal hastaneye sevk edilmiştir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı personelimiz için acil şifalar dileriz. Pençe-Şimşek, Yıldırım operasyonlarında şehit sayımız iki olmuştur" denildi.

Er Mustafa Çalım

ŞEHİT ATEŞİ OSMANİYE'YE DÜŞTÜ

Yıldırım Harekatı'nda PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Mustafa Çalım'ın (22) Osmaniye'deki baba evini acı haber ulaştı.Şehit Piyade Sözleşmeli Er Mustafa Çalım'ın Osmaniye merkeze bağlı Dumlupınar Mahallesi'ndeki baba evine ateş düştü. Eve gelen askeri heyet, Zeynep (49) ve İbrahim Çalım (46) çiftine acı haberi verdi. Oğullarının şehadet haberini alan acılı anne-baba rahatsızlanınca hazırda bekletilen sağlık ekibi müdahale etti.

Yakınları ve komşuları teziye için şehidin baba evine akın ederken, ev ve sokağa Türk bayrakları asıldı.Bekar ve 3 kardeşin en büyüğü olduğu öğrenilen şehit Piyade Sözleşmeli Er Mustafa Çalım'ın cenazesinin ne zaman defnedileceği ise henüz açıklanmadı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları