loading
close
SON DAKİKALAR

Irak'ın kuzeyindeki Gara bölgesinde 2 askerimiz şehit oldu

Irak'ın kuzeyindeki Gara bölgesinde 2 askerimiz şehit oldu
Tarih: 11.02.2021 - 07:54
Kategori: Yaşam

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak'ın kuzeyindeki Gara bölgesinde devam eden Pençe Kartal-2 harekatında 2 askerin şehit olduğunu, 4 askerin de yaralandığını duyurdu.

Irak'ın kuzeyindeki Gara bölgesinde devam eden Pençe Kartal- 2 harekatında teröristlerle çıkan çatışmada, Piyade Komando Yüzbaşı Burak Coşkun ile Muhabere Astsubay Kıdemli Çavuş Harun Turhan şehit oldu. Çatışmada 4 asker de yaralandı.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Irak kuzeyi Gara bölgesinde başlatılan Pençe Kartal- 2 Harekatı'nda 10 Şubat 2021 tarihinde teröristlerle çıkan çatışma sonucunda 2 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 4 kahraman silah arkadaşımız ise yaralanmış ve derhal hastaneye sevk edilmiştir. Bölgede tespit edilen hedefler hava harekatı ile isabetle vurulmuş, terör örgütünün söz konusu bölgedeki varlığına ağır bir darbe indirilmiştir" denildi.

Şehit Komando Yüzbaşı Burak Coşkun ve Astsubay Harun Turhan için ilk tören; Şırnak'taki 23. Piyade Tümen Komutanlığında yapıldı.

Şehit cenazeleri, törenin ardından toprağa verilmek üzere Ankara'ya uğurlandı.

Astsubay Harun Turhan 29 yaşındaydı. Şehit olduğu haberinin ulaştığı Ankara'daki baba ocağına Türk bayrakları asıldı. Turhan, cuma günü Ahmet Hamdi Akseki Camii’ndeki törenin ardından defnedilecek.

46 yaşındaki Komando Yüzbaşı Burak Coşkun evli ve 1 çocuk babasıydı. Coşkun'un cenazesi de bugün Başkent'in Yenimahalle ilçesindeki törenin ardından son yolculuğuna uğurlanacak.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Şehit Piyada Komando Yüzbaşı Burak Coşkun ile Şehit Muvazzaf Astsubay Kıdemli Başçavuş Harun Turhan için paylaştığı başsağlığı mesajında, "Kahraman silah arkadaşlarımız, 10 Şubat 2021 tarihinde şehit olmuştur. Kahraman şehitlerimize şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allah'tan rahmet; kederli ailelerine ve asil milletimize başsağlığı ve sabır dilerim" ifadelerini kullandı.

Kaynak : wwww.istanbulgercegi.com-ntv

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları