loading
close
SON DAKİKALAR

İran Devlet Televizyonuna Konuştu

İran Devlet Televizyonuna Konuştu
Tarih: 29.06.2012 - 12:16
Kategori: Dünya

Esad, ''bazı ülkeler bizi suçlamak Annan planı çöksün istiyor'' dedi...

İran devlet televizyonuna konuşan Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Şam yönetiminin ülkedeki sorunları çözmek için reformları sürdürdüğünü ancak, "Suriye'deki teröristlerin ve bu teröristleri destekleyen hükümetlerin", atılan adımları gözardı ettiğini söyledi.

Reuters ajansının bildirdiğine göre, Suriye lideri "Binlerce kişinin hayatını kurtarmak için teröristleri yok etmek hükümetin görevi" diye konuştu.

"Bazı ülkeler bizi suçlamak Annan planı çöksün istiyor" diyerek isim vermeden Türkiye'yi suçlayan Esad, "Ben soruna Suriyelilerin dahil olmadığı bir çözümü kabul edemem. Zira sadece Suriyeliler sorunun nasıl çözüleceğini biliyor" şeklinde konuştu.

"Türk halkı ile Ankara'nın Suriye'ye bakışı uyuşmuyor"

Türk halkı ile Ankara'nın Suriye'ye bakışının aynı olmadığını söyleyen Esad, Suriye'ye yönelik bir askeri operasyon ihtimali olmadığını, Libya tarzı bir operasyonun da Suriye'de mümkün olmadığını söyledi.

Suriye-İran ilişkilerine de değinen Esad, İran ordusunun Suriye'de faaliyet gösterdiğiyle ilgili haberleri "ordunun içinde bölünmeler olduğunu ima etmek için yapılmış bir şaka" olarak nitelendirdi.

Esad, "İran, Suriye’nin yanında yer alıyor, Şam’ın da karşılığında sadakat göstermesi gerekiyor" dedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları