loading
close
SON DAKİKALAR

İran'dan ABD'ye 'Venezuela' tepkisi

İran'dan ABD'ye 'Venezuela' tepkisi
Tarih: 14.08.2017 - 14:28
Kategori: Dünya

İran, ABD Başkanı Donald Trump'ın Venezuela'yı hedef alan ifadelerine sert tepki gösterdi. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi 'ülkelerin egemenlik ve bağımsızlık haklarına saygı gösterilmeli' dedi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, Trump'ın açıklamasını "şiddetle kınadıkları" belirterek, " baskı ve askeri tehditle, bağımsız ülkeleri gayri meşru talepleri kabul ettirmeye zorlama dönemi sona ermiştir" dedi.

İran'ın, Venezuela'nın iç işlerine yapılacak her türlü müdahaleye karşı olduğunu söyleyen İranlı Sözcü, " Uluslararası hukuk çerçevesinde ülkelerin egemenlik ve bağımsızlık haklarına saygı gösterilmeli" ifadesini kullandı.

Donald Trump, Venezuela'daki şiddet olaylarına ilişkin Cuma günü yaptığı açıklamada, “Venezuela'yla ilgili pek çok seçeneğimiz var ve askeri seçenek de bunların arasında” demişti.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları