loading
close
SON DAKİKALAR

İran'dan İsrail'e Suriye'deki hava üssünün vurulması sonrası uyarı: Yanıtsız kalmayacak

İran'dan İsrail'e Suriye'deki hava üssünün vurulması sonrası uyarı: Yanıtsız kalmayacak
Tarih: 10.04.2018 - 11:49
Kategori: Dünya

İran'nın ruhani lideri Ayetullah Ali Hamaney'in yardımcısı Ali Ekber Velayeti, İsrail'in Suriye'deki T-4 hava üssüne yaptığı ve en az 7 İranlının ölmesine neden olduğu saldırının 'yanıtsız kalmayacağını' söyledi.

Velayeti açıklamasını Suriye'nin başkenti Şam'a yaptığı ziyaret sırasında gerçekleştirdi. IRNA haber ajansının aktardığında göre Velayeti, İsrail'in Suriye'nin Humus vilayetindeki Tayfur (T-4) hava üssüne yaptığı füze saldırısı konusunda 'yanıtsız kalmayacak' ifadesini kullandı.

Rusya, İran ve Suriye hava üssüne yönelik saldırıdan İsrail'i sorumlu tutmuştu.

Rusya Savunma Bakanlığı İsrail'e ait 2 F-15 savaş uçağının Lübnan hava sahasının içinden, üsse 8 füze attığını ve bunlardan beşinin imha edildiğini, 3'ünün ise hava üssüne isabet ettiğini belirtmişti.

Saldırıda aralarında İranlıların da olduğu en az 14 kişinin öldüğü açıklanmıştı. İran'ın yarı resmi haber ajansı Tasnim, hava üssünde 7 İranlının hayatını kaybettiğini duyurdu.

Rusya: Suriye'deki askeri havaalanına İsrail uçakları saldırdı

'İsrail, Suriye'deki hava üssünü vurmadan önce ABD'yi bilgilendirdi'

Suriye: İsrail'in saldırısı, terörle mücadeledeki başarımıza verilen dolaylı tepki

Kaynak : DHA

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları