loading
close
SON DAKİKALAR

İran'ın 'Ninja' kadınları

İran'ın 'Ninja' kadınları
Tarih: 03.05.2016 - 16:21
Kategori: Kadın

İran'da yaklaşık 4 bin kadın, öz güvenlerini artırmak ve kendilerini savunabilmek amacıyla Uzak Doğu sporlarından ninjutsu eğitimi alıyor.

İran'da ülke genelinde 4 bin kadın, öz güvenlerini artırmak ve kendilerini korumak için "Ninja" eğitimi alıyor.

Başkent Tahran'daki Refah Spor Salonu'nda savunma ve dövüş sanatları antrenörü olan Tina Ruşeniya (38) AA muhabirine yaptığı açıklamada, son zamanlarda savunma sanatlarına ilginin giderek arttığını belirterek, bu anlamda Ninja eğitimi almak isteyen kadınların sayısında da artış yaşandığını ifade etti.

Ruşeniya, "İran'da 4 bin kadın, öz güvenini artırmak ve kendini savunmak için Ninja eğitimi alıyor. Biz kadınlara her zaman 'kendi korumanız olun' diyoruz." dedi.

Kadın antrenör, 5'inci dan siyah kuşak sahibi olduğunu ifade ederek, "20 yıldır tekvando, karate, kick boks gibi sporlar yapıyorum. 14 yıldan bu yana da Ninja ringi disiplini çalışıyorum." ifadelerini kullandı.

Bir çocuk annesi Ruşeniya, "250 metrekarelik salonumuzda 4 ila 50 yaş arasında 15'i siyah kuşak sahibi olmak üzere 40 kadın sporcumuz Ninja Ranger çalışıyor. Ülke çapında da 110 kadın Ninja eğitimi antrenörümüz var. İran'da 2003 yılından bu yana ninjutsu resmi olarak öğretiliyor. Eyaletler arası her yıl düzenli olarak müsabakalar gerçekleştiriliyor." diye konuştu.

Ninja Ranger hakkında da bilgi veren Ruşeniya, "Ninja Ranger, tüm savaş sanatlarını bilen olağanüstü kişi demektir. İran'da Ninja Ranger'in yanı sıra, Ninja Warrior, Ninja Fight Ranger dalları da öğretiliyor." şeklinde konuştu.

AA

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları