loading
close
SON DAKİKALAR

İş Sanat'ta Gergiev ve Mariinsky rüzgârı esti

İş Sanat'ta Gergiev ve Mariinsky rüzgârı esti
Tarih: 12.02.2012 - 00:29
Kategori: Kültür & Sanat

Dünyanın en iyi orkestralarından Mariinsky Tiyatrosu Senfoni önceki akşam R. Wagner'in Lohengrin Operası'ndan Prelüd, H. Berlioz'ün Fantastik Senfoni eserlerini yorumladı.

1966’dan bu yana dünyanın sayılı karizmatik şeflerinden Valery Gergiev yönetiminde çalan, Rus ekolünün birikimi üzerinde yükselip, dünya kalitesini yakalamış Mariinsky Tiyatrosu Senfoni Orkestrası zengin renk ve tınıları, abartısız yorumu, her biri solist düzeyinde üyeleriyle her eseri çalabilecek güçte olduğunu bir kez daha kanıtladı. Dakikalarca ayakta alkışlanan orkestra, konserin solisti Daniil Trifonov’a Çaykovski “1 No.lu Piyano Konçertosu”nda da ustalıkla eşlik etti. 

Gençliğiyle olduğu kadar yeteneği, azmiyle de şaşırtan, büyük hayranlıkla dinlenen Trifonov, büyük bir konçertonun ardından çaldığı Paganini’den Liszt uyarlaması “la Campanella” ve Bach’tan Rachmaninov’un piyano uyarlaması “Gavotte” gibi güçlüklerle dolu eserlerle iki bis de yaparak salonu ödüllendirdi. Trifonov, konçertoyla olduğu kadar bisleriyle de sahne üzerinde en uçta dikkatle izleyen Gergiev ve orkestranın hayranlığını kazandı.

Orkestra, yoğun alkış üzerine Wagner’den bir bisle konseri noktaladı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları