loading
close
SON DAKİKALAR

İş Sanat'ta "Üç Tel Üç Nefes"

İş Sanat'ta "Üç Tel Üç Nefes"
Tarih: 12.05.2012 - 12:40
Kategori: Kültür & Sanat

Arif Sağ, Tolga Sağ ve Erdal Erzincan ile "Üç Tel Üç Nefes" başlıklı proje için İş Sanat'ta bir araya geliyor...

Konserlerindeki ustalıklı bağlama performansı, güçlü ve büyüleyici doğaçlamaları ve türkülerinin güzelliğiyle tanınan Arif Sağ günümüz “deyiş” türünün en yetkin isimlerinden biri olarak tanınıyor. Arif Sağ, elli yıla yaklaşan sanat yaşamında Türkiye ve dünyanın birçok yerinde verdiği konserleri, sayısı 45’i bulan albümleri, televizyon ve radyo programlarıyla kendini Anadolu aşık müziğine adadı. Sağ, aynı zamanda halk müziğinin en önemli enstrümanı denebilecek bağlamayı genç nesillere sevdirerek popüler kültürle birlikte gittikçe unutulmaya başlayan bir müzik kültürünü tekrar gündeme getirmeyi başardı.

Sanatçının 1995 yılında çıkan “Umut” adlı albümünde seslendirdiği bir türküyle profesyonel müzik yaşantısına ilk adımını atan projenin mimarlarından oğlu Tolga Sağ da büyük ustaya eşlik ediyor. Yurtiçi ve yurt dışında verdiği konserle bağlama ve halk müziğinin tanıtımında büyük bir rol üstlenen Erdal Erzincan ise sesi ve sazıyla projeye renk katıyor.

12 Mayıs akşamı saat 20.00’de İş Sanat seyircilerini halk müziğinin derin ezgileriyle Anadolu müzik tarihine bir müzikal yolculuğa çıkarıyor.

issanat.com.tr

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları