loading
close
SON DAKİKALAR

İşçi ölümleri sürüyor, sorumlular hesap vermiyor

İşçi ölümleri sürüyor, sorumlular hesap vermiyor
Tarih: 16.07.2012 - 14:55
Kategori: Gündem

Avcılar'da yaşanan metrobüs kazası sonrasında TMMOB yazılı bir açıklama yaptı...

TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Sülayman Solmaz yaptığı yazılı açıklamada “Kalfalık dönemini” yaşayan İstanbul B.B. Başkanı yönetimindeki belediye çalışmalarında yine bir “iş cinayeti” yaşandığını, Avcılar’daki metrobüs manevra yolu, söküm işlemleri sırasında çöktüğünü, olayda Yakup Kavak (47) adlı işçi öldü, yaralanan 3 işçinin tedavisi devam ettiğini hatırlatarak, basit bir platform sökümünde oluşan “iş kazası” mimar olan İBB başkanının yönetimindeki “belediye hizmetleri”, teknik kurallardan uzak, çalışanların can güvenliğini önemsemeyen ve yaşamlarını hiçe sayan bir şekilde devam etmektedir. Taşeronlaştırma ve esnek çalışmanın kural haline getirildiği kamudaki bu teknik yetersizlik ve umursamazlık tavrı, denetim sorumluluğunu üstlendikleri alanlardaki vahametin boyutlarını bize anlatmaktadır" dedi.

"İkinci Köprüdeki sebep oldukları trafik faciasından “3. köprüye karışı çıkanlar şimdi ne diyecekler!”  sonucunu çıkaran İBB Başkanı bu kazadan hangi sonucu çıkarmıştır" diye soran Solmaz, yüz yıllardır yaşam ve teknik araştırmaların sonucunda oluşan iş güvenliği kurallarını, ‘zaman kaybı, gereksiz teferruat’ olarak gören bu anlayış daha çok insanımızın yaşamını kaybetmesine sebep olacağını, çelik platformun ilk defa sökülmediğini söyledi.

Solmaz açıklamasını şu şekilde sürdürdü: "Yaşamın tecrübelerinden süzülerek oluşan kuralları eksiksiz uygulayacak bir anlayış ile bu ve benzer kazaların önlenebileceğini belirten Solmaz, odalarımızın meslek alanlarında yaşanan ve sıklığı her geçen gün artan “iş cinayetleri konusunda “kamusal denetim” uyarımıza kulak verilmelidir. Kamuda yetersiz istihdam, taşeron çalışma sonucu ortaya çıkan “iş cinayetleri” konusunda sorumlular hesap vermeli, derhal gerekli yasal düzenlemeler ilgili meslek odaları ve sendikaların dahil olacağı bir biçimde sağlanmalıdır.

TMMOB’ye bağlı meslek odaları olarak her yaşanan iş cinayetinin takipçisi olacağımızı, kamu adına sorumluların yargılanması ve bir daha bu “kazaların” yaşanmaması için çaba göstereceğimizi kamuoyuna duyururuz."

 

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları