loading
close
SON DAKİKALAR

İşçiler belediye meclisini bastı!

İşçiler belediye meclisini bastı!
Tarih: 11.02.2012 - 23:08
Kategori: Sendika

Kars Belediyesi'nde görevli 307 çalışan, başka kurumlara dağıtılmalarıyla ilgili yapılan görüşme sırasında Meclis Salonu'nu bastı.

Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, fazla oldukları için başka kurumlara gönderilecek 307 personelle Meclis Toplantı Salonu’nda bugün sabah saatlerinde bir araya geldi. Torba Yasa kapsamında başka kurumlara gönderilecek işçiler ise sendikal ve sosyal haklarını alamadıkları gerekçe göstererek Başkan Bozkuş’un konuşmasını protesto etti. Sürekli slogan atarak Nevzat Bozkuş’un konuşmasını bölen işçiler, haklarını almadan hiçbir yere gitmeyeceklerini söyledi. 

Başkan Bozkuş, "Sendikal ve sosyal haklarınız hesaplanarak kısa süre içerisinde ödenecek. Bu anlamda sadece bana inanmanızı istiyorum. Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş olarak sizin haklarınıza ben kefilim" diye güven vermeye çalıştı. 

Slogan atmaya devam eden işçiler, Belediye Başkanı Bozkuş’un üzerine yürüdü. Gerginlik üzerine çağrılan Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde görevli polisler, Başkan Bozkuş ile işçiler arasına girdi. Ancak yine de küfürleşme oldu ve çıkan arbedeyi polis güçlükle önledi. 

                        

Haklarımızı almadan gitmeyiz 
Tartışmaların büyümesi üzerine meclis salonundan çıkarılan işçiler bu kez de salon önünde beklemeye başladı. Salon dışında işçiler, "Başkan haklarımızı vermeden buradan gidemez. Buna izin vermeyeceğiz" diye bağırmaya devam etti. Yaklaşık bir saat kadar işçilerin sakinleşmesini meclis salonunda bekleyen ve dışarı çıkamayan Başkan Nevzat Bozkuş, polisin güvenlik çemberi oluşturması ile salondan ayrılıp makama geçti. 

Nevzat Bozkuş, daha sonra işçiler arasından seçilen temsilcilerle basın mensuplarının karşısına geçti ve işçilere tüm haklarının hesaplanarak ödeneceği konusunda söz verdi. Bununla da tatmin olmayan işçiler, slogan atarak belediyeden ayrıldı. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları