loading
close
SON DAKİKALAR

İşçiler dayanışma için Erciş’te

İşçiler dayanışma için Erciş’te
Tarih: 12.02.2012 - 20:01
Kategori: Sendika

Depremin adeta enkaza çevirdiği Erciş’te depremzedeler yaralarının sarılmasını bekliyor.

Arama kurtarma çalışmaları devam ederken, bir taraftan da enkaz kaldırma çalışmaları yapılıyor. Yapılan kurtarma çalışmalarına işçiler de katılıyor. Kurtarma çalışmalarına katılan işçiler, dayanışmanın önemli olduğunu ifade ediyor.

Depremin ikinci gününden itibaren arama kurtarma çalışmalarına katılan Ford Otosan işçileri de Erciş’te çalışmalarını sürdürüyorlar. Hava yoluyla Kars’a gelen işçiler pazartesi günü öğlene doğru kurtarma çalışmalarına başladı. Azra bebeği de kurtaran ekipte olan işçiler, gönüllü olarak gelip kurtarma çalışmalarına katılmışlar.

Kurtarma çalışmalarına iki gün dinlenmeden aralıksız bir şekilde katılan işçiler, daha sonra 4 saat dinleme 20 saat çalışma yaparken, depremin 5. gününden itibaren ise 12’şer saat ile iki vardiya şeklinde katılıyor. İşçiler ilçe tarım müdürlüğü bahçesinde kurdukları çadırlarda dinleniyorlar. Kendi imkanlarıyla kurtarma çalışmalarına katılan işçiler enkazdan çok sayıda cenaze çıkartırken, Azra bebeğin kurtarılmasını ve kurtarılma anını unutamıyorlar. Azra bebek dışında da ekibin yaralı olarak kurtardıkları oldu.

Arama kurtarma ekibinin takım kaptanı ve 10 yıllık Ford İşçisi Yaşar As ile 9 yıllık Ford İşçisi Ali Balkan o anı anlatırken, tekrar yaşıyorlar. Ve her ikisinin ortak duygusu “Taş olsa da o anda ağlardı” şeklinde oluyor. Yaşar As, arama kurtarma ekibinin bu yıl kurulduğunu belirterek, ilk kez bir kurtarma çalışmalarına katıldıklarını söylüyor. Ekibin arama kurtarma çalışmalarına katılması için hemen devreye girdiğini anlatan As, Erciş’e geldikleri andan itibaren insanların kendi imkanlarıyla geldiklerini bildikleri için çok yardımcı olunduğunu söylüyor. As, yaptıkları arama kurtarma çalışmalarında enkazdan çıkardıklarının genellikle çocuk ve kadınların olduğunu kaydetti. Arama kurtarma çalışmalarını titizlikle yapmaya çalıştıklarını anlatan As, enkaz çalışmasını yaptıkları yerde 3 kişinin daha olduğunu anlatıyor. Dayanışmanın önemine değinen As, yaşanan felaketler için toplum dayanışmasının önemli olduğunu ifade ediyor. Ali Balkan da yaşanan organizasyon eksikliğine değinerek, “Salı günü akşam saatlerinde ancak su bulabildik” diyerek yaşanan tabloyu özetliyor.

Enkaz çalışması yaptıkları binanın 12 kolonundan 8 tanesinin yapılan fırın nedeniyle kesildiğini öğrendiklerini söyleyen Balkan, yaşanan ihmalkarlığı ortaya koyuyor. Balkan da dayanışmanın önemine değinerek, kurtarma çalışmalarını sonuna kadar sürdürmek istediklerini anlatıyor.

Diğer yandan Erzurum Büyükşehir Belediyesi işçileri de depremin ilk gününden itibaren temizlik işini yapıyorlar Erciş’te. 20 işçi gelmiş çöp araçlarıyla birlikte. Recep Erkanoğlu, sabah 7’den akşam 8’ e kadar ilçede çöpleri topladıklarını ve çöpleri süpürdüklerini ifade ediyor. Kardeşlerine destek için Erciş’e geldiklerini anlatan Erkanoğlu, acılarını bir nebze de olsa dindirmek istediklerini anlatıyor. Kemal Polat, yaşanan acının büyük olduğunu belirterek, dayanışmak için Erciş’te olduklarını söylüyor. Selim Kara ise, moral sağlamak ve yaşanan acıyı paylaşmak için ilçede olduklarını belirtiyor.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları