loading
close
SON DAKİKALAR

İşçilerin hakları için hükümetle masaya oturan TÜRK-İŞ başkanının sözleri açık kalan mikrofondan duyuldu: 'Uzasa işi karıştıracağız'

İşçilerin hakları için hükümetle masaya oturan TÜRK-İŞ başkanının sözleri açık kalan mikrofondan duyuldu: 'Uzasa işi karıştıracağız'
Tarih: 14.08.2019 - 09:15
Kategori: Sendika

Türk İş Başkanı Ergün Atalay, Çalışma Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'la gerçekleştirdikleri zam görüşmesi sonrası ortak açıklama yapmıştı. Mikrofonların açık olduğunu fark etmeyen Atalay'ın "Uzasa işi karıştıracağız. En azından kapattım böyle" dediği duyuldu.

TÜRK-İŞ hükümetle toplu iş sözleşmesi görüşmelerine ilişkin en düşük kamu işçisi maaşının 3 bin 500 liraya çıkarılmasını, tüm kamu işçilerine seyyanen brüt 300 lira zam, zammın ardından ilk altı ay yüzde 15, iki, üç ve dördüncü altı aylar enflasyon+3 puan refah payı talep etmiş, uzlaşma sağlanmaması üzerine eylem kararı aldığını duyurmuştu. 

Türk İş Başkanı Ergün Atalay ve Çalışma Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk arasında önceki gün gerçekleşen görüşmede TÜRK-İŞ ve hükümet 3 bin 500 liranın altında alan işçiye 150 lira iyileştirme, tüm işçilere ise bu yıl ilk 6 ayı için yüzde 8, ikinci 6 ayı için yüzde 4, 2020'nin ilk ve ikinci 6 ayı için yüzde 3'er ve enflasyon farkı oranında zam yapılması konusunda anlaşmıştı.

Ergün Atalay ve Zümrüt Selçuk'un ortak açıklaması sırasında iki isim arasındaki diyalog mikrofonların açık kalmasıyla basına yansıdı. 

Ergün Atalay'ın Selçuk'a "Uzasa işi karıştıracağız, en azından kapattım böyle" dediği duyuldu.

İşte o anlar:

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları