loading
close
SON DAKİKALAR

İSG’de toplu işçi kıyımı

İSG’de toplu işçi kıyımı
Tarih: 12.02.2012 - 09:20
Kategori: Sendika

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Yer Hizmetleri A.Ş’de (ISG) işverenin toplu işçi çıkarmak için girişim başlattığı bildirildi.

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Yer Hizmetleri A.Ş’de (ISG) işverenin toplu işçi çıkarmak için girişim başlattığı bildirildi. Patronların girişimlerine tepki gösteren Hava-İş, sözleşmenin feshinin bir oyun, hile ve muvazaa olduğunu kaydetti.

İSG’den yer hizmeti alan Pegasus Havayolunun 5 yıllık olarak yapılan yer hizmetleri alım sözleşmesinin bitmesine 1,5 yıl kalmasına rağmen tek taraflı feshetmesinin ardından İSG işvereni toplu işçi çıkarma prosedürü uygulanması için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına başvuru yaptı.

Hava-İş Sendikasından yapılan açıklamada, “3 Kasım 2011 tarihinde yaklaşık 2,5 yıllık bir sendikal mücadele süreci neticesinde 1. Dönem toplu iş sözleşmesini imzaladığımız Fenerbahçe Kulübü başkan yardımcısı Nihat Özdemir’in sahibi olduğu Limak Holdinge bağlı İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Yer Hizmetleri A.Ş firmasında tüm havayolu ve diğer firma patronları ortak planlı bir işlemle toplu iş sözleşmesini işlevsiz bırakmak ve 700’e yakın çalışanı ekmeğinden etmek için yeni bir saldırı başlatmışlardır” denildi.

“ISG ile Pegasus Havayolu arasında yapılan hizmet alım sözleşme feshi tam bir oyundur hiledir, muvazaadır” diyen Hava-İş, Limak Holdinge bağlı İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Yer Hizmetleri A.Ş firmasında olağanüstü engelleme ve baskılara rağmen son 2,5 yıldır çok önemli bir işçi mücadelesi verildiğini hatırlattı.

Hava-İş, “ISG yönetimi şimdi işçilerin mücadelesini önlemek için işçilere zorunlu ücretli izin dayatmaktadır. İşçiler hiçbir şekilde bunu kabul etmemekte ve vardiyalarına devam etme kararını uygulamaktadırlar. Pegasus Havayolu işletmesi ise birçok başka illerden getirilen Çelebi Hava Servisi firmasının işçileri ile tüm uçuş emniyet kurallarını hiçe sayarak yer hizmetlerini yürütmeye çalışmaktadır. Pegasus havayolu Esas Holding altında Ali Sabancı'nın şirketidir ve Ali Sabancı’da sendikal örgütlenme ve toplu iş sözleşmesinden korkmaktadır. 

Çünkü bu şirketteki çalışanların hangi koşullarda çalıştırıldığı ortadadır. Devlet ve sivil havacılık otoritesi ise tüm bu oyunları sadece seyretmekte işçiler eylem yaparsa nasıl önlem alırız, coplarız dağıtırız planlamalarını yapmaktadır. Sosyal devlet artık yok edilmiş vahşi bir sermaye saldırısı meşru hale getirilmiştir” dedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları