loading
close
SON DAKİKALAR

IŞİD katliam yaptığı mahallede kapı kapı istihbarat toplamış

IŞİD katliam yaptığı mahallede kapı kapı istihbarat toplamış
Tarih: 23.08.2016 - 13:11
Kategori: Gündem

IŞİD Emiri Yunus Durmaz'ın evinde bulunan yazılarda, 54 kişinin öldüğü kına gecesinin olduğu mahalleye ilişkin ayrıntılı bilgiler yer alıyor.

IŞİD'in Antep'te düğünlere saldırmayı planladığı bilinmesine rağmen geçtiğimiz günlerde Siirtli bir ailenin kına gecesine yapılan bombalı saldırıyla çoğu çocuk 54 kişi yaşamını yitirdi. Evrensel'den Birkan Bulut'un haberine göre; Düğünlere saldırı planının yer aldığı 10 Ekim katliamı iddianamesinde, kana bulunan kına gecesinin olduğu mahallede örgütün istihbarat çalışması yapması ihmallerin ne boyutta olduğunu gözler önüne seriyor.

Gaziantep'te bir kına gecesine yapılan bombalı saldırı, akıllara IŞİD'in Antep Emiri Yunus Durmaz'ın düğünlere yönelik saldırı planlarını getirmişti. 10 Ekim Ankara Katliamı iddianamesinde de yer alan Durmaz'ın evinde bulunan yazılarda, kına gecesinin olduğu mahalleye ilişkin bilgiler de dikkat çekiyor. Durmaz'ın bilgisayarında bulunan 3046.docx, 3047.docx isimli belgelerde ".... Kck ve mahalle komısyonunda görevli Vanlı Çevresi tarafından partı adına çalışan biri olarak biliniyor. Kck çalışmalarından haberdar vede organize işleriyle uğraşıyor. Beybahçe mah.oglu berber hemen berber dukkanı yanında bakkalları var. Berber dükkânının adı berber ........ Gazi taşımacılığın nızib caddesindeki şubasında çalışıyor Gezer terlık ve mekab ayakkabı çevresinde geziyor Partıde kadrolu encümen uyesi Kobani çalışmalarında bulunmuş Guzelvadide (...) nolu caddede bedir oglu marketin karşısında evi var Ford transit arabaları var.KCK’lı olduğundan dolayı” ifadeleri IŞİD'in nasıl istihbarat çalışmaları yaptığını gözler önüne seriyor.

'EYLEM YAPMA OLASILIKLARI YÜKSEK'

İddianamede Ç. G. hakkında araştırma yapıldığı ve şahıslara yönelik olarak eylem yapılma olasılığının yüksek olduğu değerlendirilmesi yapılırken Durmaz'ın evinde bulunan belgelerdeki diğer ifadeler ise şöyle; “Vanlı,inşaat işiyle uğraşıyor Doğancı inşşat şirketinin işini yapıyor. Şuan ankara kızılayda yaşıyor. Doğu taraflarına sık gidiyor ve dag kadrosuyla görüşüyor. Doğu ve güneydoğuda yapılan işlerden haberdar. ... numarası Pkkden dolayı cezaevi yatmış."

CANLI BOMBA İSTİHBARATI SAKLANMIŞTI

IŞİD'in düğünlere saldırma planının yanı sıra, o mahallede yapılan fişlemelerle yeni eylemlere de işaret edilen iddianameye ilişkin sorularımızı yanıtlayan 10 Ekim davası avukatlarından İlke Işık, “Son bir yılda yaşanan katliamların hepsi göz göre göre geldi” dedi. Suruç ve Ankara'daki katliamların olacağına dair bir dolu istihbarat olduğunu fakat hiçbir önlemin alınmadığını belirten Işık, “Ankara Katliamı'nda mitingte canlı bomba olabilir denen istihbaratın saklandığına tanık olduk ve bu kamu görevlileri hakkında hiçbir işlem yapılmadı. Bütün başvurulara rağmen Şimdi Antep'te daha vahimini görüyoruz” dedi. IŞİD'in planlarına ilişkin bilgiler ele geçtiğini ve iddianamede yer aldığını belirten Işık, IŞİD'in Antep Emiri Yunus Durmaz'ın evinden çıkan verilerde bazı adreslerden ve düğünlere saldırıdan söz edildiğine dikkat çekti.

YETKİLİLER BU EYLEMLERİ ENGELLEMEK İÇİN NE YAPTI?

Katliamın gerçekleştiği mahallede yaşayan kişilere ilişkin bilgi toplandığını vurgulayan Işık, “Şimdi bunları biz iddianameden görüyorsak, yetkililerin de biliyor olması gerekir. Hatta bilmekten de öte bu bilgilerde bahsi geçen yerlerde katliamların olmasını engellemek üzere değerlendirmesi gerekmez mi? Yeni katliamları engellemek için bu bilgiler ışığında emniyet, istihbarat, valilik harekete geçmiş midir? Ne tür çalışmalar yapmıştır? Engellemek için bir çalışma yapılmadıysa niye yapılmamıştır? Bunları sormak durumdayız. Görünen o ki bu katliamda da bir dolu önlem almama, engellemeye çalışmama durumu var. 10 Ekim dosyasında kamu görevlilerinin açık sorumlulukları olduğu halde bütün başvurularımız reddedildi” diye konuştu. Halen tek bir yetkili hakkında açılmış bir soruşturma olmadığını ifade eden Işık, şimdi de Antep katliamı bu biçimde incelenecekse ülkede daha çok katliamın yaşanabileceğini söylemenin abartılı olmadığını dile getirdi. 


ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları