loading
close
SON DAKİKALAR

IŞİD Paris'te saldırı düzenledi: 2 ölü, 4 yaralı

IŞİD Paris'te saldırı düzenledi: 2 ölü, 4 yaralı
Tarih: 13.05.2018 - 13:41
Kategori: Yaşam

Birbiri ardına terör saldırılarıyla sarsılan Paris’in merkezinde dün akşam yeni bir saldırı daha yaşandı.

Birbiri ardına terör saldırılarıyla sarsılan Paris’in merkezinde dün akşam yeni bir saldırı daha yaşandı. Bıçaklı bir saldırganın, Paris’in en işlek caddelerinden Opera bölgesinde yayalara saldırması sonucu bir yaya hayatını kaybetti, ikisi ağır dört kişi yaralandı.

Amerika'nın Sesi'nden Arzu Çakır'ın haberine göre, Paris Cumhuriyet Savcısı François Molins, saldırının terör saldırısı olduğunu ve saldırganın birçok kez “Allahuekber” diye bağırdığını dile getirerek, soruşturmayı Paris anti-terör savcılığının üstlendiğini açıkladı.

Kısa sürede olay yerine gelen polisin açtığı ateş sonucu saldırgan olay yerinde hayatını kaybetti. Opera bölgesinde geniş güvenlik önlemleri alınırken, civardaki metro durakları da trafiğe kapatıldı.

Olay yerine gelen Paris Savcısı François Molins, pek çok görgü tanığının saldırganın “Allahuekber” diyerek bağırdığını ve cihatçı saldırılarda kullanılan yöntemin kullanıldığını göz önünde bulundurarak terör saldırısı olduğu yönündeki şüphelerin öne çıktığını söyledi.

Savcı Molins’ın açıklamasının hemen ardından IŞİD saldırıyı üstlendi.

Güvenlik birimleri tarafından saldırganın kimliği açıklanmadı ancak Fransız medyasına sızan bilgilere göre, Kuzey Afrika kökenli, 20’li yaşlarda uzun saçlı ve sakallı bir genç olduğu belirlendi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları