loading
close
SON DAKİKALAR

IŞİD'in 'sağlık emiri'ne 18 yıl 8 ay hapis cezası

IŞİD'in 'sağlık emiri'ne 18 yıl 8 ay hapis cezası
Tarih: 18.10.2018 - 13:35
Kategori: Gündem

Şanlıurfa'da, IŞİD'in 'sağlık emiri' olduğu belirtilen Irak uyruklu Kefah Basheer Hussain, 18 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele şubelerine bağlı ekipler, Suriye'den Türkiye'ye geçtiği belirlenen ve IŞİD'in 'sağlık emiri' olduğu belirtilen Kefah Basheer Hussain ile beraberindeki 14 kişiyi 23 Ocak'ta düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemleri sonrası sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Kefah Basheer Hussain'in yargılanmasına 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi.

Duruşmaya, tutuklu sanık Kefah Basheer Hussain ve avukatları katıldı. Hussain, üzerine atılı suçları kabul etmediğini belirterek, "Benim IŞİD ile ilgim, alakam ve bağım yoktur" dedi.

Cumhuriyet savcısı, mütalaasında; Hussain'in, IŞİD'in 'sağlık emiri' olduğuna yönelik dosyada görsel ile yazılı belgeler ve kendisine bağlı 7 hastane bulunduğunun belirlendiğini kaydederek, mevcut delil durumu dikkate alınıp, cezalandırılmasını istedi.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanık Kefah Basheer Hussain'e 18 yıl 8 ay hapis cezası vererek, tutukluluk halinin devamına hükmetti.

Kaynak : DHA

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları