loading
close
SON DAKİKALAR

Işık Koşaner'e araç jesti

Işık Koşaner'e araç jesti
Tarih: 12.02.2012 - 02:02
Kategori: Siyaset

Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Işık Koşaner'in 5 aydır kendi özel otosunu kullandığını öğrenen Başbakan Erdoğan, makam aracı tahsis edilmesini istedi

Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Işık Koşaner’in 5 aydır kendi özel otosunu kullandığını öğrenen Başbakan Erdoğan, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’a talimat vererek makam aracının derhal tahsis edilmesini istedi.

95 bin lira değerindeki Renault Latitude marka araç 15 gün önce Koşaner’e teslim edildi. Ancak Koşaner makam aracını henüz kullanmadı.

Yüksek Askeri Şûra’nın (YAŞ) Ağustos’taki toplantısı öncesinde istifa ederek emekli olan eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner, teamüllere göre kendisine tahsis edilen makam aracını kabul etmedi.

Koşaner’in özel otomobilini kullandığını öğrenen Başbakan Tayyip Erdoğan, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’a talimat vererek aracın bir an önce hazırlanmasını istedi. Koşaner’e otomobili, 2 hafta önce teslim edildi.

Yılmaz, teamüllere uygun sınıftan bir otomobilin Koşaner için hazırlanmasına önayak oldu. Renault Latitude markalı makam aracı, 2 hafta önce Işık Koşaner’e teslim edildi.

Otomobili kullanması için bir şoför de görevlendirildi. Ancak Koşaner, makam aracını henüz kullanmadı. Otomobilin 2011 modellerinin piyasa fiyatı 95 bin lira. Koşaner, 5 aydır kendisine ait Ford Focus marka otomobilini kendi kullanıyor. Koruması ise ayrı bir araçta bulunuyor.

Koşaner’in emekli olduktan sonra Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın (TOKİ) Ankara-İncek projesinden konut satın aldığına dair haberler geçen ay hem Koşaner, hem de TOKİ tarafından yalanlanmıştı. Koşaner halen Ankara’daki general lojmanlarında ikamet ediyor.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları