loading
close
SON DAKİKALAR

Işık Yenersu'yu en çok sevindiren ödül

Işık Yenersu'yu en çok sevindiren ödül
Tarih: 12.07.2012 - 12:44
Kategori: Kültür & Sanat

49. Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında verilen Yıldırım Önal Anı Ödülü'nün bu yılki sahibi oyuncu Işık Yenersu olacak...

49. Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında verilen Yıldırım Önal Anı Ödülü’nün bu yılki sahibi oyuncu Işık Yenersu olacak.

Yıldırım Önal’ın sanat yaşamında önemli bir yeri olduğunu vurgulayan Yenersu, “Bu ödüle benden daha çok sevinecek bir başkasını düşünemiyorum. 

Bana öğrettiğin paha biçilmez değerdeki tiyatro yasaları için sana teşekkür ederim ustam. Göz göze oynamayı senden öğrendim. ‘Mış’ gibi yapmamayı senden öğrendim. Yalansız oynamayı senden öğrendim” ifadesini kullandı.

Yıldırım Önal, 1973 yılında ‘Dinmeyen Sızı’ filmindeki rolüyle Altın Portakal’da en iyi yardımcı erkek oyuncu seçilmiş, yaşamının son yıllarında girdiği ekonomik sıkıntı nedeniyle ödülünü bir rehinciye bırakmak zorunda kalmıştı. 

Yıllar sonra rehincinin oğlu tarafından Antalya Kültür Sanat Vakfı’na teslim edilen ödül, 1999 yılından bu yana Yıldırım Önal Anı Ödülü olarak her yıl bir oyuncuya emanet ediliyor.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları