loading
close
SON DAKİKALAR

Işıklar kentsel dönüşümü anlattı

Işıklar kentsel dönüşümü anlattı
Tarih: 11.02.2012 - 18:41
Kategori: Özel Haberler

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Bloomberg HT Ana Haber’de Ali Çağatay’ın konuğu olarak ilçede sürdürülen çalışmalar ve kentsel dönüşüm ile ilgili bilgiler verdi.

Haber Türk’ün Bloomberg kanalında Ana Haber Bültenleri’ne canlı yayın konuğu olan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, ilçedeki kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi verdi. Ali Çağatay’ın sorularını yanıtlayan Başkan Işıklar, Silivri’yi anlatarak başladığı konuşmasında şunları söyledi; “Silivri İstanbul’un yüz ölçümü en büyük ikinci ilçesi. İlçemiz için 2023 yılında 1.523.000 nüfus öngörüsü var. İstanbul’un yeni 100 binlik planında Silivri raylı sistemleriyle, limanıyla, havalimanıyla, EBT alanlarıyla, tarım teknoloji alanlarıyla İstanbul’un büyük ölçüde yükünü alacak yeni bir kent konumunda.”  

Uzun süredir gündemde olan havaalanına ilişkin açıklamalarda bulunan Işıklar; “Havaalanı 1/100.000’lik planda var ancak uygulama durumuna geçilmediği için, yeri tam olarak kesinleşti diyemeyiz. Sayın Başbakanımızın söylemi üzerine Arnavutköy’de de olabilir ihtimali tartışıldı. Her ne olursa olsun biz havaalanının Silivri’ye yapılmasına karşı değiliz ama şeklen izole edilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Çorlu Havaalanın genişletilerek bu ihtiyaca çözüm oluşturabileceğini düşünüyoruz” dedi.

Kentsel dönüşüm ile ilgili çalışmaları aktaran Başkan Işıklar; “Büyükşehir Belediye Başkanımızın 39 belediye başkanı ile yaptığı toplantıdan sonra bir komisyon oluşturduk. Komisyonda mikro bölgeleme çalışmaları yapıldı. Silivri merkezden başlanılarak zemin durumu etüde edildi. Zeminin kötü durumda olduğu görüldü. Silivri’de 105 bin bağımsız birim, 45 bin bina bulunuyor. Bu 45 bin binanın, 28 bini kışlık ve 14.600 bina da yazlık alanlarda. Bu yazlıklar maalesef dere yataklarının yanında, yaşadığımız sel felaketinde de bunun sonuçlarını gördük. İlçemizde içinde oturulmaması gereken konutlar bulunuyor. Biz belediye olarak halkımıza öncülük yapmak için belediyenin mülkü olan beton değeri düşmüş, toplu yaşanamaz binalarda yıkım çalışmaları başlatacağız. Çarşı meydanında bir otelimiz var, ondan başlamayı düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

Silivri’de kentsel dönüşüme ihtiyaç duyulan 4 bölge olduğunu açıklayan Işıklar, şunları söyledi; “Biz Silivri’de kentsel dönüşüm denilen, aslında depremsel dönüşüme konu olacak yerler planladık. Arıbaş sitesi, Garden arkası dediğimiz bölge, Varnalı konutlarının olduğu alan ve sahilde Erseven Sitesi’nin olduğu bölgelerde yaklaşık olarak 250- 300 hane bulunuyor. Bunların hızlı bir şekilde dönüştürülmesi lazım. Ancak Silivri’nin çanak yapısındaki alanında imara kapatılması ile birlikte bizim yeni alanları planlamamız gerekiyor diye düşünüyorum. Silivri’de çanak olarak gördüğümüz alanın dışında deprem riski görülmüyor.”

Başkan Işıklar, konuşmasının sonunda Silivri’ye davet çıkararak; “Silivri’de çok önemli tarihi eserlerimiz var. İlçemizde Ortodoksların, özellikle Bizans’tan gelen Osmanlı kültürünün yeryüzü mirası sayılan çok önemli tarihi eserler mevcut. İlan edilmiş son aziz olan Aziz Nektarios’un doğduğu ev, dünyanın en büyük üçüncü surunun kalıntıları Silivri’de. İlçemizde İstanbul’u kuran Firiklerin kalıntıları bulundu. İstanbul’dan da önce kurulan Silivri, çok önemli bir kültür mirasına sahip. Bizim ilçemizi bir kent haline dönüştürme ve değiştirme gibi bir çabamız var. İlçemizin İstanbul’un çekim merkezi haline geleceğinden hiç şüphemiz yok. Bütün hemşerilerimi bu kent değişimine tanık olmaları için Silivri’ye davet ediyorum” dedi. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, canlı yayının ardından Ali Çağatay’a Silivri’nin tarihini anlatan Bir Şehir Monografisi isimli kitap setinden hediye etti.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları