loading
close
SON DAKİKALAR

Işıklar mahalle konseyi üyeleriyle birarada

Işıklar mahalle konseyi üyeleriyle birarada
Tarih: 12.02.2012 - 23:02
Kategori: Özel Haberler

Silivri Belediye Başkanı Işıklar;“Katılımcı ve demokratik yönetim anlayışımızı ortaya koyarak ilçe genelimizde konseylerimizi hayata geçirdik.”

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Silivri Belediyesi Mahalle Konseyi üyeleriyle düzenlediği yemekli toplantıda bir araya geldi. Bura Et Lokantası’nda gerçekleşen dayanışma yemeğine; Silivri Belediyesi Ortaköy, Gümüşyaka, Büyükçavuşlu, Mimarsinan, Değirmenköy, Semizkumlar, Alipaşa, Küçükkılıçlı, Kavaklı, Yeni Mahalle, Cumhuriyet, Gazitepe, Kadıköy, Çanta, Yolçatı ve Selimpaşa Mahalle Konseyi üyelerinin yanı sıra, Belediye Başkan Yardımcıları, Başkan Koordinatörleri, CHP Silivri Belediye Meclis Üyeleri, Silivri Belediyesi Mahalle Konseyi Temsilcisi Muharrem Aydoğan ve Başkan Işıklar’ın eşi Esma Işıklar da katıldı.

Aydoğan; “sorunları tespit ediyor, yapılmasını takip ediyoruz”

Konsey toplantılarında yapılan çalışmalar hakkında bir sunum gerçekleştiren Silivri Belediyesi Mahalle Konseyi Temsilcisi Muharrem Aydoğan, ardından yaptığı konuşmasında şunları söyledi; “Hemşerilik bilinci oluşumunu, gelişimini, belediye hizmetleri ile ilgili alınan kararları ve hizmetin yürütülmesinde gözetim ve denetim işlerinde halkın katılımı sağlanması amacıyla belediye teşkilatı sürdürülen beldelerde ve diğer mahallelerde yerel konseyler kurulur. Bu amaçla belediye olarak öncelikle söndürülen yedi mahallemizde konseylerimiz kurulmuştur. Bizim 35 tane mahalle muhtarımız var. Bunlardan 13 tanesi köy muhtarı, 22 tanesi de mahalle muhtarı olarak geçiyor. Muhtarlarımız, muhtarlığı mahalle konseylerinde de temsil ediyorlar. Konseylerimiz, mahalle sorunlarının tespiti, yaşadığımız yerleri yarınlara hazırlamak için önerileri ve düşünceleri almak üzere her ay düzenli olarak toplanmaktadır. Toplantılar sonucunda görülen aksaklıklar belediyemiz ilgili birim müdürlüklerine bildirilmekte ve sorunların giderilmesi ilgili çalışmalar takip edilmektedir.”



Işıklar; “yerel yönetim anlayışımızı ortaya koyduk”

İlçe sakinlerinin kent yönetimine aktif katılım sağladığı, mahallenin eksiklerini paylaşarak, çözüm yolları için fikir üretildiği Silivri Belediyesi Mahalle Konseylerinin kuruluş amacından söz ederek konuşmasına başlayan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar; “Yasal dayanakları ile birlikte kurulan Silivri Belediyesi Mahalle Konseyleri; mahallede belediye hizmetlerinin denetlenmesi, hemşerilerimizin buradaki sıkıntılarını yönetime aktarabilmesi ve takibini yapabilmesi, o mahallede yaşanır bir çevre oluşturma anlayışı ile kuruldu. Kaynaklarımız sonsuz ve sınırsız değil. İnsan kendi parasını kullanırken aklını, başkasının parasını kullanırken vicdanını kullanacak. Alanımız çok büyük ve imkânlarımız çok sınırlı. Bunları önceliklere ve ihtiyaca göre yapabilmenin en doğru yolu, sizlerin görüşlerini almak. Yaşadığınız çevrede hemşerilerimizin size gelip anlattığı talebi ya da öneriyi, yapılan konsey toplantılarında karar haline getirdikten sonra, bizler de belediye olarak o kararları uyguluyoruz. Bunu düzenli işleyen bir hale getirdik. Mahalle konseylerini birçok belediye uygulamıyor olabilir ama bu bir yasa. Biz katılımcı, demokratik yönetim anlayışımızla ilçe genelimizde konseylerimizi hayata geçirdik. Bu toplantılara siyasetin girmesine izin vermedik, bundan sonra da izin vermeyeceğiz. Silivri bu konuda açılım yaptı. Sizler yaşadığınız çevreyi değiştirip, dönüştürmek ve güzelleştirmek için çaba sarf ediyorsunuz. Çözüm üretme isteğiyle gösterdiğiniz bu duyarlılık ve taşıdığınız bu sorumluluk için hepinizi kutluyor, teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. Başkan Işıklar, gece boyunca tüm masaları dolaşarak, mahallelerde yapılan çalışmalar ve talepler hakkında bilgi aldı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları